bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Olympus DAO Saldırı Sonrası Çalınan Varlıklarına Kavuştu

Olympus DAO Saldiri Sonrasi Çalinan Varliklarina Kavuştu

Kripto para sektörü oldukça ilginç hikayelere ev sahipliği yapıyor. Tabii bazıları SEC ve Ripple örneğinde olduğu gibi bitmek bilmeyebiliyor. Ancak Olympus DAO‘nun hikayesi oldukça kısa sürdü ve mutlu bitti. Öyle ki DAO, sabah erken saatlerde yaklaşık 300 bin dolar değerinde 30 bin OHM token’ını hacker’lara kaptırdı. Ancak hacker, çok sürmeden çaldığı varlıkları geri iade etti.

Olympus DAO Saldiri Sonrasi Çalinan Varliklarina Kavuştu 2

Hacker, Olympus DAO’dan Çaldığı Varlıkları İade Etti

Olympus DAO, sabahın erken saatlerinde yaklaşık 300 bin dolar değerinde 30 bin OHM token’ının çalınması ile uyandı. Ancak hacker çok geçmeden çaldığı bu varlıkları geri iade etti. Bunun yaşanmasının iki farklı olasılığı bulunuyor. Ya hacker bir beyaz şapkalıydı ve bunu uyarı amaçlı yaptı. Ki bu siber güvenlik alanında kullanılan bir olaydır. Saldırganlar saldırı vektörlerini projelere bildirmek yerine ilk önce saldırıyı gerçekleştirir. Devamında içinden kendi ücretlerini keserek projeye geri iade ederler. Böylece ödülü de kendileri belirlemiş olurlar. Ya da hacker saldırı sonrası hatasını fark etti ve geri ödemeyi tercih etti.

Saldırı sonrası topluluk üyeleri, ilk olarak Discord’dan istismar konusunda uyarıldı.

Uyarıda şu detaylar yer aldı:

“Bu sabah, saldırganın Bond Protocol’deki OHM bono sözleşmesinden yaklaşık 30 bin OHM (300 bin dolar) çekebildiği bir istismar meydana geldi. Bu hata üç denetçi tarafından bulunmadı, dahili kod incelememiz tarafından bulunmadı veya Immunefi hata ödülümüz aracılığıyla rapor edilmedi”

Olympus, olayın sınırlı miktarda fonu riske attığını ve çalınan miktarın, saldırganın istismarı bildirdiği için Immunefi’de talep edebileceği 3.3 milyon dolarlık potansiyel ödülün bir kısmı olduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala