bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,437.87 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.77 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 590.17 2.55%
solana
Solana (SOL) $ 187.35 0.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622166 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648957 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199431 8.35%

Paylaş

NFT Pazar Yeri OpenSea’den Küba Kararı

nft pazar yeri openseaden kuba karari

Lider NFT pazar yeri OpenSea’den beklenmedik bir Küba hamlesi geldi. OpenSea tarafından yapılan açıklamada, ABD yaptırımlarına uymak için aktif olarak Kübalı NFT sanatçılarını ve kullanıcılarını listeden çıkarma kararı aldığını duyurdu.

OpenSea, Kübalı Sanatçıları ve Kullanıcılara Yaptırım Uyguluyor

Konu hakkında açıklama yapan bir OpenSea sözcüsü, “Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırım yasasına uyuyoruz.” dedi. Sözcü açıklamasının devamında ise, “Hizmet şartlarımız, yaptırım uygulanan kişilerin, yaptırım uygulanan yetki alanlarındaki bireylerin ya da hizmetlerin OpenSea platformunu kullanmasını açıkça yasaklamaktadır.” ifadesini kullandı.

nft pazar yeri openseaden kuba karari 2

Yapılan bu açıklama, Twitter hesabı olan “NFTcuba.ART’ın bir hesabın “Hizmet Şartlarımıza aykırı faaliyet nedeniyle hesabınız devre dışı bırakılmıştır” mesajının yer aldığı mesajın paylaşılmasının ardından geldi.

Dağıtılmış defter teknolojisinin çığı doğası gereği merkeziyetsiz olsa da, kripto endüstrisi hala uluslararası yaptırımlara uyan büyük merkezi platformlara sahiptir. Bu ayın başlarında Reuters, ABD Adalet Bakanlığı’nın dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’i kara para aklama ve yaptırım ihlalleri nedeniyle suçlama olasılığının olduğunu bildirmişti.

Son olarak Kasım 2022’de kripto para borsası Kraken, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kesmiş ve Kraken 362.000 dolarlık bir anlaşma yapmayı kabul etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala