bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,461.40 4.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,919.86 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 547.17 4.15%
solana
Solana (SOL) $ 129.73 3.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509696 1.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445853 1.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126054 3.29%

Murat Pak, Vitalik’in Bağışını İade Etti

murat pak vitalikin bagisini iade etti

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde beşinci güne girildi. Küresel kripto endüstrisinin önde gelen aktörleri olayın yaşandığı ilk günden bu yana Türkiye’ye destek ve taziyelerini gönderdi. Kripto bağışları kısa sürede milyon dolarları aştı. Türk blockchain sektörünün önemli isimleri de uluslararası arenadaki kişi ve kurumları harekete geçirmek için çağrılarda bulundu.

murat pak vitalikin bagisini iade etti2

Murat Pak’tan Vitalik Buterin’e Yanıt

Türkiye’den yapılan çağrılara birçok isim ve kuruluş sessiz kalmadı ancak bir isimden şaşırtıcı bir adım geldi. Hayırseverliğiyle bilinen Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, ise Ahbap derneğine sadece 1 ETH’lik bağış yaptı. Buterin’in bağışı Ethereum topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı. Buterin daha önce Hindistan’a yaklaşık 1 milyar dolarlık, Ukrayna’ya ise 5 milyon dolarlık kripto varlık bağışlamıştı.

Dijital sanatçı Murat Pak da Buterin’e sert tepki gösterdi ve bağışını iade etti. Murat Pak, Buterin’e 1 ETH’i geri gönderdi. Pak, Twitter hesabından “İade edildi” ifadesini kullanarak, tranferin görüntüsünü paylaştı. Pak, daha sonra yaptığı paylaşımında, “Elbette Vitalik Buretin destek cüzdanını doğruluyor olabilir. Etkili teknoloji figürlerinin tam işbirliği sunacağından hiç şüphem yok. Benim hareketim yalnızca yanlış sosyal medya iletişimini vurgulamak içindi” dedi.

Buterin’in 1 ETH’lik bağışının amacı bilinmiyor. Bazı kişiler Buterin’in 1 ETH’lik bağışının teyit amaçlı olduğunu düşünüyor. Bu bağış ile topluluğa daha fazla destek için mesaj verdiğini ifade ediyor. Ancak Buterin’in bağışına azımsanmayacak kadar büyük bir çoğunluk ise sert tepki gösterdi.

Vitalik Buterin, 99 ETH Bağış Yaptı

Vitalik Buterin’in dün 1 ETH gönderdiği haberleri gündeme bomba gibi düşüştü. Buterin’in önceki işlemi adresi doğrulamak için yapmış olabileceği düşünülüyordu. Bu düşüncelerin öne çıktığı bugün, Buterin’den yeni bir bağış geldi. Buterin, Ahbap derneğine 99 ETH (150 bin dolar) bağış yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala