bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

MicroStrategy’den Ordinals Sinyali

MicroStrategyden Ordinals Sinyali

Kurumsal Bitcoin kasası olarak nitelendirilen MicroStrategy, Bitcoin Ordinals protokolüne yeşil ışık yaktı. MicroStrategy İcra Kurulu Başkanı Michael Saylor, MicroStrategy’nin uygulama geliştirme için Ordinals’ı araştırdığını açıkladı. Şirketin sadece Ordinals’ın farkında olmadığını belirten Saylor, Bitcoin topluluğunu heyecanlandıran protokolün yazılım inovasyonuna nasıl yol açabileceğiyle ilgilendiğini söyledi.

MicroStrategyden Ordinals Sinyali2

MicroStrategy, Ordinals’a Yeşil Işık Yaktı

Bitcoin ağında kaosa yol açan Ordinals protokolüne ilgi artıyor. En fazla BTC sahibi şirket MicroStrategy, Ordinals ile ilgilendiğini açıkladı. Ordinals protokolü ve BRC-20 token’ları geçen hafta Bitcoin ağında tıkanıklığa yol açmıştı. Artan işlem talebi nedeniyle ağdaki işlem ücretleri rekor seviyelere yükselmişti. İşlem süreleri uzayarak ağda tıkanıklığa yol açmıştı. Bunun üzerine topluluk arasında Ordinals ve BRC-20’ye yönelik eleştiri sesleri yükselmişti.

Miami’deki Bitcoin 2023 etkinliğinde konuşan MicroStrategy İcra Kurulu Başkanı Michael Saylor, yazılım şirketinin Ordinals’ı incelediğini ve uygulama geliştirme açısından potansiyelini değerlendirdiğini söyledi. Ordinals tartışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Saylor, “Bitcoin madencilerinin uzun vadede başarılı olmaları gerektiğini” söyledi. Bitcoin’in işlevselliği üzerine inşa edilen uygulamaların benimsenmeyi destekleyebileceğini ifade etti. Saylor, MicroStrategy‘nin Ordinals ile ilgili çalışmalarına ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi ve Bitcoin ağının birçok potansiyel uygulamaya sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

MicroStrategy‘in son alımlarla birlikte 140 bin BTC’si bulunuyor. Şirket, BTC sahipliği nedeniyle kurumsal Bitcoin kasası olarak nitelendiriliyor. Şirket, şubat ayından bu yana 7.500 BTC’yi kasasına koymuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala