bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,937.40 2.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.46 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 599.71 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 153.42 3.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527993 3.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479575 5.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154282 4.63%

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor İşini Bırakıyor

microstrategy ceosu michael saylor isini birakiyor

Bitcoin yatırımlarıyla dikkat çeken, halka açık en büyük bağımsız iş zekâsı şirketi olan MicroStrategy Incorporated, bugün 2022 yılı ikinci çeyrek mali raporlarını açıkladı. Yapılan açıklama ile mali raporların yanı sıra şirketin CEO’luk görevini yürüten Michael Saylor’un görevini bırakacağı da açıklandı.

Michael Saylor, MicroStrategy CEO’luk Koltuğundan Ayrılıyor

MicroStrategy tarafından yapılan açıklamada, Michael Saylor’un artık CEO’luk görevini üstlenmeyeceği ve şirketin yeni İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapacağı açıklandı. 1989 yılında MicroStrategy’yi kuran Michael Saylar, şirketi 1998 yılında halka açmış ve bu tarihten itibaren şirketin İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almıştı. Saylor’un liderliğinde MicroStrategy, en saygın kuruluşlara ve devlet kurumlarına hizmet vererek iş zekâsı alanında küresel öncü şirketlerden birisi haline gelmişti. Yakın zaman içinde, MicroStrategy, birincil hazine rezerv varlığı olarak devrim niteliğinde bir finansal teknoloji olan Bitcoin’i benimseyen halka açık ilk şirket olmuştu. Şirketteki CEO’luk işinden ayrılan Saylar, kurucusu olduğu şirket içinde çalışmaya devam edecek ve bu çalışma esnasında şirketin Bitcoin yatırımlarına gözetmenlik etmeye devam edecek.

microstrategy ceosu michael saylor isini birakiyor 2

Konu hakkında açıklama yapan Saylar, “Başkan ve CEO rollerini ayırmanın, Bitcoin edinme ve elde tutma ve kurumsal analitik yazılım işimizi büyütme konusundaki kurumsal stratejimizi daha iyi takip etmemizi sağlayacağına inanıyorum. İcra Kurulu Başkanı olarak, Bitcoin satın alma stratejimize ce ilgili Bitcoin savunuculuğu girişimlerine daha fazla odaklanabileceğim.” dedi. Son olarak MicroStrategy, elinde tuttuğu Bitcoin’ler sebebiyle 917.8 milyon dolarlık değer düşüklüğü ücreti aldı. Bitcoin çeyrekte yüzde 59 düştü ve önceki yılın sonundaki fiyattan yaklaşık yüzde 45 daha düşük işlem görmüştü. Bununla birlikte MicroStrategy’nin hisseleri, piyasa sonrası işlemlerde yaklaşık yüzde 2.3 düştü. Hisse senedi, bu yıl Bitcoin’in düşüşüne paralel yaklaşık yüzde 50 değer kaybetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala