bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

MetaMask, Ethereum Staking Beta’yı Başlattı

metamask ethereum staking betayi baslatti

Blockchain yazılım geliştiricisi olan ConsenSys yaptığı son duyuruda, portföy şirketi olan MetaMask’ın, kullanıcılarının tarayıcı tabanlı ve mobil cüzdanları aracılığıyla doğrudan kripto para stake etmelerine izin vermek için likit staking sağlayıcıları olan Rocket Pool ve Lido ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

MetaMask’tan Ethereum Staking Adımı

Yapılan bu duyuru ile birlikte MetaMask Staking’in bir beta sürümü, MetaMask uygulamasında kullanıma sunuldu. Beta programı ile birlikte kullanıcılar Rocket Pool ve Lido’da Ethereum stake edebilecek ve ilgili kripto para birimlerini (rETH ve stETH) görüntüleyebilecek.

metamask ethereum staking betayi baslatti 2

Şirket duyurusunda, kullanıcıların MetaMask Staking aracılığıyla rETH ve stETH’lerin yeniden Ethereum’a (ETH) dönüştürülebileceğini ancak bunun belirli bir ücret karşılığında yapılabileceğini belirtti. Geçen yılın sonlarında gerçekleşen Ethereum Merge yükseltmesi sonrasında staking, Ethereum ana Blockchain ağının ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Kripto para birimlerinde staking işlemi hakkında kısaca bahsetmemiş gerekirse, işlemlerin doğrulanmasına katılmak için belirli bir miktarda kripto para birimini bir cüzdanda ya da staking platformunda kilitlemeyi ifade ediyor. Kripto varlıklarını stake etmeyi seçen kullanıcılar bu süreç sonunda bazı ödüllerin bir kısmını pay olarak geri alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala