bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,992.15 3.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.52 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 610.42 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 145.36 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520581 4.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470517 5.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150359 7.81%

Mdex (MDX) Nedir?

mdex3

Mdex (MDX) kullanıcılarının kripto para alıp satmasına olanak sunan merkezsiz bir borsa platformu olarak tanımlanabilir. Birçok merkezsiz alım satım platformu gibi Mdex de otomatik piyasa yapıcı (AMM) şeklinde çevirebileceğimiz protokolden faydalanıyor.

Mdex (MDX), küresel ölçekte hizmetlerini sürdüren bilindik kripto para borsası Huobi Global’ın geliştirdiği blockchain ağı “Heco”dan faydalanarak faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezsiz kripto para alım satım platformu Mdex, kullanıcılarına yenilikçi yöntemlerle hizmet sunmayı hedefliyor. Platform, farklı blockchain zincirleri üzerinde işlem yapma olanağı sunan BSC, Heco ve ETH protokollerinden faydalanıyor. Öte yandan kripto para piyasasına ilişkin veriler sunan bilindik web sayfalarının Mdex platformunu merkezsiz borsa sıralamalarında lider olarak gösterdiğini ifade etmemiz gerekiyor.

Mdex1

MDX ise Mdex platformunun kripto parası olarak bilinen bir token. Projenin elde ettiği başarı ve benimsenme oranı MDX token’lere mali bir değer sağlıyor. Platform üzerinde gerçekleşen işlemlerin ücretlerinin de bu kripto varlık türünden tahsil edildiğini görüyoruz. Kazılabilen bir token şeklinde tasarlanan MDX, kullanıcılar tarafından alınıp satılabilen bir emtia olarak da değer görüyor. Toplamda 1 milyar adet MDX token’in piyasaya çıkacağını belirten Mdex ekibi, platformun hizmet ettiği kullanım alanlarının altını çiziyor. Bunlara dayanarak MDX token’lerin gelecekte piyasada kendine iyi bir yer edinebileceği yorumunu yapmak mümkün.

Mdex (MDX) ne zaman çıktı?

Mdex (MDX) platformunun öyküsü 2017 yılının son aylarına dek uzanıyor. Bu tarihte Nate Flanders ve Anant Handa tarafından yenilikçi ve çarpıcı bir kripto para projesi hayata geçirildi:Mandala. Bu proje blockchain merkezli bir dijital değer aktarım platformunu merkezine alıyor. Piyasada geniş çapta yankı uyandıran bu platform kripto paraların benimsenme oranına da katkı sağlayacak bir potansiyele sahipti. Amerikan finansal denetleme kuruluşu SEC tarafından yürürlüğe konulan düzenlemelerin ardından kendisini geliştiren Mandala, dijital paraların basit bir şekilde alınıp satıldığı ve kullanıcı dostu ara yüze sahip bir platforma dönüştü. Proje dahilinde borsaya entegre edilmiş fiziksel bir cüzdan girişiminin de bulunduğunu görüyoruz.

Mandala platformu 6 Ocak 2021 tarihinde Mdex borsası şeklini aldı. Platform kısa bir süre içerisinde yüksek bir işlem hacmi oranına ve kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. Mdex borsası o günden bu yana kullanıcılarına kripto para alım satım imkanı sağlıyor.

mdx2

Mdex (MDX) Fiyatı Nedir?

Mdex (MDX) token fiyatı projenin ve kripto para piyasasının genel gidişatıyla şekilleniyor. Projeye göre toplamda 1 milyar adet MDX token’in piyasaya sürülmesi hedefleniyor. İçeriğin hazırlandığı anda elde edilen verilere göre ise toplamda 700 milyon kadar MDX token dolaşımda. MDX, hem madenciliğe hem de diğer kriptolar gibi alınıp satılmaya uygun bir tasarıma sahip. MDX token’in Mdex platformu da dahil olmak üzere çok sayıda kullanım alanının bulunması, kripto paranın sürdürülebilirliği hakkında olumlu fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Mdex Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MDX token 1,41 TL TL’den işlem görüyor. MDX token fiyatı son 24 saat içerisinde -7.00% değişim gösterdi. MDX token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 1,250,532 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 41,131,943 dolar seviyesinde.

Mdex Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Mdex Coin $ 0.043286 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Mdex coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 10.11 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Mdex yılın en düşük seviyesini ise 0.86 dolarla belirledi.

mdex3

Mdex (MDX) Nasıl Çalışmaktadır?

Mdex (MDX) platformunun hizmet verdiği birçok kullanım alanının bulunduğundan bahsetmiştik. Bu kullanımlara örnek vermek gerekirse Swap işlemlerini gündeme getirebiliriz. Mdex borsası bu içeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre çok sayıda kripto parayı platformunda destekliyor. Kullanıcılarına hızlı, güvenilir ve düşük işlem ücretli işlemler sunan platform ekosisteme büyük ölçüde katkı sağlıyor. Mdex tarafından piyasaya sağlanan kullanım alanlarından biriside IMO adı verilen bir hizmet. Buna göre yeni kripto para projelerinin borsa aracılığıyla kullanıcılara sunulması imkanı sunuluyor. Bir tür IEO, ilk borsa arzı, olarak tanımlanabilecek IMO’lar kullanıcıların yeniliklerle tanışmasını mümkün hale getiriyor.

MDX token, kullanıcılarını çok sayıda avantajla buluşturan Mdex borsasında işlem gören platform token’i şeklinde dikkatleri çekiyor. Topluluk tarafından yönetilen Mdex merkezsiz kripto para borsası, belirli durumlarda MDX token sahiplerinin karar vermesi için oylamalar başlatıyor. Bu sayede MDX token kullanıcıları platformun geleceğine kendileri karar verebiliyor. Ayrıca Mdex borsasında yapılan işlemlerin ücretleri MDX token sahiplerinden indirimli bir şekilde tahsil ediliyor. Bunların yanında MDX token’in yüksek güvenlik tedbirlerini kullanıcılarına sunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Mdex platformu piyasada işlemlerine devam eden çok sayıda merkezsiz borsadan belirli yönlerle ayrılıyor. Örnek vermek gerekirse SushiSwap ya da UniSwap platformları da bilindik merkezsiz borsalar arasında. Ancak Mdex borsası sunduğu işlem hızı, düşük işlem ücretleri ve Mdex havuz sistemiyle rakiplerinin önüne geçiyor diyebiliriz.

Mdex (MDX) Nasıl Satın Alınır?

Mdex (MDX) token’ler bugün birçok kripto para alım satım platformu üzerinden temin edilebiliyor. Bu platformlar arasında Huobi Global, Binance, Gate.io ya da Mdex borsaları yer alıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance üzerinde MDX için oluşturulmuş çeşitli işlem çiftleri bulunuyor. Bunların USDT, BUSD, BNB ve BTC ile faaliyet gösterdiğini görüyoruz. Buna göre bu kripto değerlerden herhangi birisiyle Binance üzerinden MDX token sahibi olabilirsiniz. Unutmayalım ki kripto para yatırımları ciddi riskleri beraberinde getirebilir. Kullanıcıların yatırımlarını ciddi araştırmalara dayandırmaları oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçecektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala