bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Luna Foundation Guard, 4 Milyon Terra (LUNA) Yakacak

Luna Foundation Guard 4 Milyon Terra LUNA Yakacak

Luna Foundation Guard (LFG), “dış teminat” satın almak için kullanılacak yaklaşık 372 milyon TerraUSD (UST) basmak için şu anda 365 milyon dolar değerinde olan 4 milyon Terra (LUNA) yakmayı planladığını açıkladı.

terra luna solana sol ve cardanoyu ada geride birakti 2

Luna Foundation Guard, 372 Milyon Dolarlık Ek Teminat Toplayacak

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan Luna Foundation Guard (LFG) Ocak ayında kuruldu. Kısa süre önce ise TerraUSD (UST) stablecoin’i için rezerv desteği olarak Bitcoin (BTC) elde etmek için 1 milyar dolar değerinde LUNA satmıştı. Son olarak LFG’ye göre bu hamle ile yakma tamamlandığında, Vakıf, LUNA dışı rezervlerde yaklaşık 2.2 milyar dolar tutarken, gelecekteki büyüme için 8 milyon Terra madeni parasını elinde tutacak.

Buna ek olarak, uzun süreli bir ayı piyasası yaşanması durumunda Terra’nın yerel kripto parasının fiyatının sürekli bir düşüşe girmesi ve UST‘nin kalıcı olarak sabitlenmesine yol açabileceğine dair korkular da bulunuyor. Bu olasılığın, Terra eleştirmenleri ile Terraform Labs CEO’su Do Kwon arasındaki son bahislerin merkezinde olduğu bildiriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala