bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93 0.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72 0.95%
bnb
BNB (BNB) $ 577.96 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 173.29 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521251 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398 0.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153271 1.34%

LTO Network (LTO) Nedir?

LTO network LTO nedir
  • LTO Network (LTO), iş bilgilerini güvence altına almak, doğrulamak ve takas etmek için geliştirilen hibrit bir blockchain platformu.
  • LTO Network hibrit blockchain’i, özel bir blockchain ile halka açık bir blockchain’in kombinasyonu ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ile uyumlu çözümler gerçekleştiriyor.
  • LTO Network (LTO) 2014 yılında piyasaya sürüldüğünde kuruluşların iş akışlarını optimize etmelerine yardımcı olan bir şirketti.

LTO Network (LTO), kritik bilgilerin doğrulanması, korunması ve değişimini sağlayan hibrit blockchain ağıdır. Bu da, kuruluşların farklı seviyelerde erişim sağlayarak belli bilgilerini koruyup esneklik kazanmalarını sağlar. Böylece kuruluşların standart işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlar ve hizmetlerin erişimi de kolaylaşır. 

LTO Network kurucusu Rick Schmitz
Rick Schmitz. Kaynak: LTO Network web sitesi.

LTO Network’ün kurucusu ve CEO’su Rick Schmitz‘tir.

LTO Network’ün Tarihi

LTO Network, 2014 yılında LegalThings adı altında sözleşmeleri dijital olarak oluşturmak, paylaşmak ve imzalamak için bir Canlı Sözleşme Döngüsü platformu olarak başladı.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir blokzinciri hackathon’u sırasında LTO Network, eksiksiz bir yasanın bir FSM (Sonlu Durum Makinesi) olarak dijitalleştirilebileceğini ve blockchain üzerinde saklanabileceğini gösterdi.

Bu, LTO Network’e etkinlik sırasında birincilik ödülünü ve blockchain üzerinde ilk dijitalleştirilmiş Hollanda yasasını oluşturma görevini kazandırdı. 6 Aralık 2017’de LTO için token ön satışı başladı.

Şu anda LTO Network (LTO) birçok önde gelen kripto para borsası üzerinden alınıp satılabilir.

LTO Network’ün Teknolojisi

LTO Network’ün protokolü özel katman ve genel katman olmak üzere iki katmana ayrılmıştır. Özel katman iş bilgilerini paylaşmak için kullanılır ve genel katman ise özel blokzincirinin işlemlerini doğrulayan Proof-of-Stake (PoS) destekli blockchain‘dir. Özel katmanın gizli kalması için işlemlerin kendileri kamuya açık olarak onaylanmaz, ancak bu işlemlerin hash’leri onaylanır.

LTO Network (LTO) Nasıl Çalışır?

LTO Network, blockchain ağlarında sık kullanılan akıllı kontratlar yerine canlı kontratlar kullanır. Canlı kontratlar ise kullanıcıların, kuralların ve mantığın belirlendiği kontratlar olup, akıllı kontratlardan tek farkı, koşullar sağlanmasa bile çalışmasıdır. Bu da, birçok iş sürecini kolaylaştırmasını sağlar. 

Canlı kontratların diğer bir özelliği, zincir dışı uygulamalar üzerinden işlemlerin gerçekleştirilip onaylanmasını sağlar. Böylece banka işlemleri başta olmak üzere birçok finansal sürecin kolaylıkla yapılabilmesini sağlar. Kullanıcılar sadece işlemlerini kontrol etmeleri gerekir. 

A) üzerinde gerçekleştirilen canlı kontratların üzerinde mutabakat katmanı gerçekleşmez ve standarda göre tüm kullanıcılar eşit haklara sahiptir. Kullanıcıların belli bir sonuca varmaları için tüm etkinlikler herkese açık ağda anchorlanmış olur ve işlemlerin hepsi herkese açık bir şekilde görülebilir.

LTO Network ekosistemi
LTO Network Ekosistemi. Kaynak: LTO Network

LTO Network’ü ön plana çıkaran özelliklerden diğeri ise, regülasyonlar gereği silinmesi gereken bilgilerin silinmesine olanak tanımasıdır. Bu özellik ise bağlantılı veriler üzerinden gerçekleştirilir. Bu süreçte kullanıcılar verinin kopyasını ister ve sadece ağdaki durum gerekliliği kabul ederse verilir. Veri işleyici ise verileri sadece belli koşullar altında paylaşır.

LTO Network (LTO), NG protocol üzerinden 2 saniye içerisinde hash fonksiyonları oluşturur. Herkese açık kısımda ödünç verilen hisse ispatı (LPoS) ile birlikte ağ güvence altına alınmış olur. Ancak proje, ödünç verilen önem ispatı (LPoI) ile birlikte merkezileşme riskini ortadan kaldırmaya çalışıyor.

LTO Yorumları

Şu an kripto para topluluğunun ilgisini çok çekmeyen LTO Network, yine de IBM ve farklı devlet kuruluşları başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler ve diğer kurumsal müşterilerin ilgisiyle karşı karşıya.

Özellikle birçok kişinin ilgisini çekmemesi sonucu fiyatı diğer popüler projeler kadar olmasa da, kurumsal ilgi sonucu kullanılması ile uzun vadede istikrarlı bir şekilde büyümesine olanak tanıdı.

Yani şunu söyleyebiliriz ki, daha çok şirket LTO Network’ün blockchain çözümlerini kullandıkça projenin değeri de artacaktır.

LTO Nasıl Alınır?

LTO coin almak için Binance ve Coinbase gibi borsalarda hesap açıp kimliğinizi doğruladıktan sonra alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. İşlem çiftleri olarak LTO/USDT ve LTO/BTC olmak üzere birçok işlem çiftinden yararlanabilirsiniz. 

LTO Coin Hakkında Sık Sorulan Sorular

Madencilik yapmak için kaç LTO gerekir?

Madencilik node’u kurmak için en az 1.000 LTO’ya sahip olmanız gerekiyor. Bu sayede node çalıştırarak ödül elde edersiniz. Ama node’unuzun kullanılabilmesi için güvenilir olmanız da gerekir. 

Full node ile leasing arasındaki fark nedir?

Full node çalıştırdığınız zaman ağda daha fazla LTO kazanırsınız. Leasing daha çok borç alıp verme işlemini içerir ve kazancı daha azdır. Ama full node’da daha da kazanmak isterseniz güvenilir bir node olmanız gerekir. 

LTO’larımı birden fazla cüzdana otomatik şekilde yollayabilir miyim?

Yollayabilirsiniz, bunun için ücretli programlar mevcuttur. 

LTO Coin hakkında daha fazla bilgiye nereden erişebilirim?

LTO Network hakkında daha fazla bilgiye Binance Research ve LTO Network’ün resmi sitesinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz. LTO Network’ün sitesi, yazılımcılar için dokümantasyon içerir ve white paper olarak geçen dokümanlar üzerinden rahatlıkla bilgi edinebilirsiniz. Binance Research ise LTO hakkında sizlere, yatırımcıları ilgilendiren tüm bilgileri sağlar. 

LTO Coin hakkındaki gelişmelere nereden erişebilirim?

LTO coin hakkındaki gelişmelere BTCHaber.com üzerinden kripto para haberleri sekmesinden erişebilirsiniz. Daha fazla gelişmeye erişmek için de rehberlerimize göz atabilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala