bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

Lodestar Finance Saldırıya Uğradı

lodestar finance saldiriya ugradi

Kripto şirketlerine yönelik hack saldırıları artmaya devam ediyor. Son olarak Arbitrum para piyasası Lodestar Finance, hack saldırısına maruz kaldığını açıkladı.

Lodestar Finance Hack Saldırısına Maruz Kaldı

Ethereum ölçeklendirme çözümü paketi Arbitrum’da bir borç verme platformu olan Lodestar Finance, hack saldırısına maruz kaldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada gerçekleşen bu saldırıda yaklaşık 7 milyar dolarının çalındığını açıkladı.

Projenin Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, “Protokol kullanıldı ve mevduatlar boşaltıldı.” denildi. Hack saldırısını yapan kişi ya da kişiler, plvGLP token’inin döviz kurunu plvGLP başına 1,83 GLP’ye başarıyla manipüle edebildi. Yapılan bu istismar onu olması gerekenden yüzde 83 daha değerli hale getirdi. Şişirilmiş tokenleri teminat olarak kullanan istismarcı ya da istismarcılar, kötü borç yoluyla Lodestar Finance üzerindeki tüm mevcut likiditeyi kaldırabilirdi.

Son olarak Lodestar Finance’a göre, çalınan fonların yaklaşık 2,4 milyon dolarını geri alınabilir. Bununla birlikte, çalınan fonların iadesini müzakere etmek için şirket hack saldırısını yapan kişi ya da kişilerle iletişime geçmeye çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala