bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

LinkedIn Kurucusundan OpenAI Destekli NFT Projesi

LinkedIn Kurucusundan OpenAI Destekli NFT Projesi

Blockchain, yapay zeka, NFT ve sanat. Hepsinin tek bir projede birleştirme düşüncesi artık çok da uzakta değil. Öyle ki iş odaklı sosyal platform LinkedIn’in kurucu ortağı Reid Hoffman, OpenAI destekli DALL-E 2 yapay zeka yazılımını kullanarak oluşturduğu görüntülerle oluşturulan bir Solana tabanlı NFT projesi duyurdu.

LinkedIn Kurucusu, OpenAI Destekli DALL-E 2 ile NFT Oluşturuyor

Kısa bir süre önce OpenAI’ın anında görüntü üretebilen veya mevcut görüntüleri düzenleyip iyileştirebilen yapay zeka sistemi DALL-E 2’nin daha yaygın olarak kullanılabilir hale getirileceği açıklanmıştı. Şirket, yakın zamanda yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşma hedefiyle bekleme listesindeki müşterilerin erişimini hızlandıracağını duyurmuştu. Bu alanda önemli bir çalışma da LinkedIn’in kurucu ortağı Reid Hoffman‘dan geldi.

Hoffman, Twitter üzerinden yeni projesini duyurdu ve ilk parçayı bugünden itibaren en büyük Solana NFT pazarı olan Magic Eden’de açık artırmaya çıkaracağını açıkladı.

‘Untranslatable Words’ adlı proje, orijinal olarak DALL-E 2 ile oluşturulmuş ve yazılı istemlere dayalı 11 adet NFT içeriyor. Bununla birlikte kripto sektöründeki yaşanan ayı piyasasına değinen Hoffman, bu düşüşleri bir deney fırsatı olarak görüyor:

“Kriptodaki mevcut ayı piyasası, uzun vadeli bir bakış açısıyla deney yapmak için iyi bir an yaratıyor. Bu alanda çalışmaya devam eden geliştiriciler ve girişimciler, uzun vadeli değer yaratmaya en çok odaklananlardır. Dayanıklı ürünler inşa edecekler ve vakaları kullanacaklar”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala