bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

Laos Hükümeti, Blockchain Teknolojisine Öncelik Veriyor

layer 1 blockchain agi vega protocolden yeni hamle 2

Son dönemde birçok ülke ve şirket blockchain çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Laos Hükümeti, dijital dönüşüm için blockchain teknolojisine öncelik vermeye karar verdi.

Laos Hükümeti, Blockchain’i Ön Planda Tutuyor

Laos Hükümeti, ülkenin başkenti Vientiane’de Blockchain 4.0 Dijital Dönüşümü konulu açılış Bakanlar Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Laos Başbakanı Sonexay Siphandone liderliğindeki konferansa, Blockchain uzmanları ve ülkedeki ekonomi liderleri de katılım sağladı.

Toplantının ana odak noktası; dijital teknolojiden yararlanarak, Laos’un dijital dönüşümünü hızlandırmak oldu. Ayrıca, açık iş birliğinin önemini vurgulayan ve Laos’u ortaya çıkan küresel dijital manzaranın bir katalizörü olarak konumlandıran Blockchain 4.0 kavramınının da tanıtımı yapıldı.

Bunun yanında konferans özellikle; yeni mali gelir elde etmek, döviz rezervlerini desteklemek, enflasyonu azaltmak, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik etmek için de büyük bir önem taşıyor. Tüm bunların yanı sıra yaşam standartlarını yükseltmek ve kısa vadede uluslararası rekabet gücünü artırmak için dijital teknolojiyi kullanmak da dahil olmak üzere Laos’un dijital ekonomi gelişimi için çeşitli hedefleri olduğu da belirttildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala