bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,516.02 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.61 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 599.78 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 2.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519766 0.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466487 1.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147937 1.94%

Kripto Ticareti Yavaşlarken, Tether Büyümeye Devam Ediyor

kripto ticareti yavaslarken tether buyumeye devam ediyor

Son dönemde kripto işlem hacmi yavaşlıyor. Bunun yanında dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı olan Tether, piyasa değerini artırmaya devam ediyor.

Tether, Yaşanan Durgunluğa Rağmen Büyümeyi Sürdürüyor

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı konumunda olan Tether’in piyasa değeri artarken, kripto işlem hacminin hareketsiz kalması Tether’in popülerliğini de artırıyor. Araştırmacı Kaiko tarafından hazırlanan rapora göre, bu yılki piyasa değerindeki artışın genel hacimle çok az bir korelasyonu olduğu ve “bu stablecoin’in birincil kullanım alanının alım satım olduğu düşünüldüğünde bunun şüpheli olduğu” ifade edildi.

kripto ticareti yavaslarken tether buyumeye devam ediyor 2

CoinMarketCap verilerine göre, USDT stablecoin’i 82.9 milyar dolar değerinde. Bu miktar, geçtiğimiz Mayıs ayında Terra stablecoin’inin başarısızlığı sonrasında 83 milyar dolarlık bir zirveye ulaştı. Tether’in varlıkları geçen yılın ikinci çeyreğinde ise neredeyse yüzde 20 eridi.

Geçmiş süreçte sektör gözlemcileri, Tether’in bire bir sabitleme iddiasını haklı çıkarmak adına yeterli rezervle desteklenip desteklenmediği ve rezervleri neyin oluşturduğu konusunda sorular yöneltti. Şirket 2021 yılında New York ile fonların karıştırılması ve yatırımcılara rezervler hakkında yalan söylenmesi hususunda bir uzlaşmaya varıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala