bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,725.81 5.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.32 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 540.01 7.02%
solana
Solana (SOL) $ 133.48 11.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489139 4.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461396 5.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154067 5.29%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı? (16-23 Ocak)

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 16 23

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2022 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Bununla beraber geçtiğimiz hafta kripto para dünyasında da önemli gelişmeler yaşandı. Peki geride bıraktığımız hafta kripto para dünyasında neler yaşandı? Birlikte göz atalım.

1-TCMB Önümüzdeki Hafta Faiz İndirir mi?

Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2022 yılının ilk faiz kararını açıklamadan önce BTCHaber yazarlarımızdan İslam Memiş konu öncesinde bir yazı yayımladı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 16 23 ocak


İslam Memiş faiz ile ilgili yazısında şunları söyledi:

TCMB, 16 Aralık’ta 100 baz puan faiz indirdi ve politika faizini yüzde 14’de düşürdü. Merkez Bankası, nasıl bir karar verir, iç piyasalara nasıl bir etkisi olabilir? Banka “Enflasyon artışı ve kur ataklarını” yakından takip ediyor. Yani, enflasyon ve kur hedefinde. En önemlisi de 25-26 Ocak Fed toplantısı var. Fed’in kararı ve para politikasını da görmek isteyeceğini düşünüyorum. Yurt içi piyasalarda kur ataklarının yeni hamleler ile dengeye oturduğunu gözlemliyorum. Sanırım 13,80 lira seviyesi TCMB’nin kırmızı çizgisi. Ben, TCMB’nin yılın ilk çeyreğinde küresel piyasaları takip edeceğini düşünüyorum.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

2-NFT’ler Piyasadan Para Mı Çekiyor?

Bilindiği üzere NFT sektörüne olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilgi ile beraber NFT sektörü ile ilgilenenler bilgi detaylı bilgi arayışına giriyor. Geçtiğimiz hafta BTCHaber yazarlarımızdan Erkan Öz, NFT sektörüne ilişkin bir yazı yayımladı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 16 23 ocak 2

Erkan Öz yazısında şunlara değindi:

NFT olarak satılan bir sanat eseri Mart 2021’de 69 milyon dolar alıcı bulunca dikkatler bu yeni alana çevrildi. NFT işlem hacimleri özellikle yaz sonundan itibaren patlama yaptı. Bitcoin’de son büyük yükselişin işte fonların bu NFT’lere akması nedeniyle en azından şimdilik gerçekleşmediğini düşünenlerin sayısı az değil. Gerçekten NFT’lerin yükselişi ve Bitcoin’in son dönem gerilemesi arasında bir bağlantı var mı?

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

3-ThorChain, Dogecoin Desteğini Duyurdu

Geçtiğimiz hafta ThorChain, ünlü meme token Dogecoin’i (DOGE) desteklediğini ve tam entegrasyonunu açıkladı. Bu entegrasyon ile birlikte artık DOGE sahipleri, DOGE’larından getiri elde edebilecek.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 16 23 ocak 3

Öyle ki Dogecoin artık THORChain likidite protokolü aracılığıyla doğrudan Bitcoin (BTC)Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), çeşitli stablecoinler ve diğer birkaç ERC-20 varlığı ile takas edilebilecek.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

4-Standard Chartered, 2022 Dolar/TL Beklentisini Güncelledi

Son olarak Standard Chartered Bank yayımladığı araştırma raporunda, Türkiye’deki heteredoks para politikasının yüzde 36 faizle birleşince yapısal bir kırılma oluşturduğunu söyledi. Standard Chartered Bank, 2022 dolar/TL tahminini 20 olarak güncelledi.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 16 23 ocak 4

Standard Chartered Bank, yeni bir araştırma raporu yayımladı. Rapora göre bankanın 2022 dolar/TL beklentisi 12’den 20’ye çıktı. Banka raporda, aralık ayındaki fiyat hareketlerinden sonra TL’deki oynaklığın Bitcoin‘i geçtiğine değindi. 

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

5-Bitcoin (BTC) 36.200 Doların Altına Düştü

Bitcoin ani düşüşü ile yatırımcılarını korkuttu. Bitcoin (BTC), 36.156 dolara inerek son zamanların en düşük seviyesini kaydetti.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 16 23 ocak 5

Altcoinler, Bitcoin’e (BTC) göre daha yüksek risk profilleri göz önüne alındığında bu düşüşe öncülük etti. Öyle ki kripto para birimi endüstrisinin toplam piyasa değeri, Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.1 trilyon dolardan yüzde 11 düşüşle 1.9 trilyon dolara geriledi.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala