bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,450.27 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.28 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 612.18 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527523 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471353 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 0.72%

Kraken CEO’su Jesse Powell Görevinden Ayrıldı

kraken ceosu jesse powell gorevinden ayrildi

Kripto para borsası Kraken, kripto piyasasında yaşanan son durumlar sonrasında bir görev değişikliğine gidiyor. Kraken’in 11 yıllık CEO’su Jesse Powell, görevinden ayrılıyor.

Jesse Powell, Kraken CEO’luk Görevinden Ayrıldı

Kraken‘in kuruluşunda da yer alan ve uzun bir süredir şirkette CEO’luk görevini yürüten Jesse Powell’ın şirketten ayrıldığını belirtildi. Yapılan açıklamada Powell’ın yerine şirketin COO’su olarak görev alan David Ripley’in getirileceği belirtildi. Powell, 2011 yılında kurucu ortağı olduğu Kraken’de yönetim kurulu başkanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. Powell yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Benim için bu yeni durum, iyi olduğum, ürün ve endüstri savunuculuğu üzerinde çalışmak gibi yapmaktan zevk aldığı şeylere daha fazla zaman harcamakla alakalı.

Konu hakkında Kraken henüz resmi bir açıklama yapmadı. Powell, şirketin CEO’su olarak 11 yıl boyunca görev aldıktan sonra Kraken’i dünyanın en büyük kripto borsalarından birisi haline gelmesinde önemli bir rol oynadı. Verilere göre Kraken, Binance ve Coinbase’in gölgesinde kalırken şirket sadece 2021 yılının ilk ve ikinci çeyreğinde 160 milyar doların üzerinde işlem hacmine ulaştı.

kraken ceosu jesse powell gorevinden ayrildi 2

Kraken, geçtiğimiz aylarda iki yıl boyunca devam eden ABD Adalet Bakanlığı soruşturmasının ardından, bireylerin ve İran, Küba ve Suriye’nin platform üzerinde varlık ticaretine izin vererek yaptırım yasalarını ihlal ettiği için para cezası almıştı. Powell son olarak 27 Şubat tarihinde Twitter üzerinden, “Bitcoin, bireyciliği ve insan haklarını güçlü bir şekilde destekleyen özgürlükçü değerlerin vücut bulmuş halidir.” paylaşımını yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala