bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,257.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.20 3.02%
bnb
BNB (BNB) $ 607.32 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.80 6.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527967 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476619 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151364 6.51%

Koong World, Eserlerde Telif Hırsızlığını NFT İle Önleyecek

koong world eserlerde telif hirsizligini nft ile onleyecek

Güney Kore merkezli bir müzik paylaşım platformu olan Koong World, müziklerdeki telif hırsızlığının önüne geçecek NFT tabanlı servisin patenti aldı. Müzik paylaşım platformu bu patenti kullanarak hızla büyümeye devam eden müzik pazarındaki telif hakkı sorunlarının önüne geçmeyi planlıyor.

Koong World NFT İle Eserlerin Teliflerini Koruyacak

Koong World tarafından kısa bir süre önce Kore Fikri Mülkiyet Ofisi’ne yapılan telif hakkı hırsızlığını önlemekle ilgili patent başvurusu kabul edildi. Koong World’ün yeni patenti, başta müzik endüstrisi olmak üzere pek çok alanda büyük sorunlara neden olan telif hakkı ihlallerinin çözülmesini sağlayacak.

koong world eserlerde telif hirsizligini nft ile onleyecek 2

Servisin yeni patenti, müzik paylaşım platformunun hizmete başlamasından bir yıl sonra geldi. 2021 yılında hizmet vermeye başlayan Koong World son açıklamaya göre 2 milyonun üzerinde kullanıcıya ve 40.000’den fazla kayıtlı müzik parçasına sahip.

Koong World Başkanı Kim Han-jo, yeni patentlerinin nasıl çalışacağını şu açıklama ile ifade etti:

Aldığımız patentle birlikte, hızla büyüyen müzik pazarına telif haklarının korunması ve aynı zamanda online ürün işlemlerinde sorun haline gelen e-ticaret platformları da dahil olmak üzere internette yer alan tüm ürünlere dijital sertifika uygulaması sunuyoruz. Servisimiz NFT tabanlı yeni hizmetimiz çok yakında kullanıma sunulacak ve kısa bir süre içerisinde telif hakkı sorunlarını çözecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala