bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Kolombiya Devlet Başkanı Danışmanı: Bitcoin, Şimdiye Kadarki En Akıllıca Yazılım

kolombiya devlet baskani danismani bitcoin simdiye kadarki en akillica yazilim

Kolombiya Devlet Başkanı Danışmanı Jehudi Castro Sierra, Bitcoin’i “şimdiye kadarki en akıllıca yazılım” olarak nitelendirdi.

Kolombiya Devlet Başkanı Danışmanı Jehudi Castro Sierra, Bitcoin hakkında konuştu. Castro Sierra Bitcoin’i “şimdiye kadarki en akıllıca yazılım” olarak tanımladı. 

El Salvador, Paraguay ve Arjantin’in ardından, Kolombiya da Bitcoin’i öven ülkeler arasında katıldı. Kolombiya Devlet Başkanı Danışmanı Castro Sierra kripto varlık haber ajansı CryptoPotato’ya verdiği röportajda Bitcoin’den “şimdiye kadarki en akıllıca yazılım” olarak bahsetti. 

Başkan Iván Duque Márquez’e teknoloji ve dijital dönüşümle ilgili tüm konularda danışmanlık yapan Castro Sierra şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’e harika bir açık kaynaklı proje olarak yaklaştım. Bir süre sonra, temsil ettiği parasal yenilikle de ilgilenmeye başladım ve hala her gün inanılmaz yeni şeyler keşfediyorum… Şu anda ana odak noktalarından biri kripto para birimleri. Borsaların vatandaşlara kolay ve güvenli bir şekilde ulaşmasına izin verdiğimiz yenilikçi bir sanal alanımız var. Buradaki fikir, yeniliği teşvik eden ve yatırımı çeken dostane bir düzenlemeye sahip olmak için bu sanal alanda toplanan bilgilerle birlikte.”

El Salvador’un Bitcoin kararını “cesur bir hareket” olarak nitelendiren danışman, ülkenin Bitcoin’i yasal olarak kabul edip etmeyeceği hakkında ise yorum yapmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala