bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Kenya’da Bitcoin Madenciliğinin Gücü Artırılacak

kenyada bitcoin madenciliginin gucu artirilacak

Bitcoin madenciliği faaliyetleri ülkelerde büyümeye devam ediyor. Kenya’da faaliyet gösteren ve ülkenin en büyük enerji üretim şirketi olan KenGen, ülkede artan Bitcoin Madenciliği faaliyetleri için daha fazla güç sunacağını açıkladı.

KenGen, Bitcoin Madenciliğine Daha Fazla Güç Ayıracak

Ülkenin en büyük enerji üretim şirketi olan KenGen, ülkede artan Bitcoin madencilik faaliyetlerine daha fazla enerji sağlayabilmek için jeotermal enerji sağlamayı planladığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Afrika’da gelişen Bitcoin madenciliği faaliyetleri göz önüne alındığında Kenya’daki Bitcoin madencilik çalışmalarını için KenGen olarak daha fazla enerji sunmayı planlıyoruz.

kenyada bitcoin madenciliginin gucu artirilacak 2

Şirket tarafından yapılan açıklamada ayrıca ülkedeki Bitcoin madenciliğin yürütüleceği yeni bir alan belirledi. Bu alan ülkenin başkenti Nairobi’den 123 kilometre uzaklıkta bulunan bir yerde bu işletmelerin kurulması. Şirket Bitcoin madencilik faaliyetleri yapan işletmeleri bir bölgeye toplayarak, daha sağlıklı enerji aktarımı sağlanabileceğini düşünüyor. KenGen açıklamasında, Bitcoin madenciliği yapacak işletmelere sağlanacak gücün jeotermal enerjiden karşılanacağını ve bu modelde Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un örnek alınacağını belirtti. Şirket açıklamasında ayrıca şimdiye kadar 863 MW’lık bir jeotermal kapasite kurduğunu da dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala