bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,489.89 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,571.24 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 3.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.68 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619548 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646442 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217107 8.74%

KAVA Coin Nedir?

Kava nedir

Kava (KAVA), farklı blok zincirleri arasında faaliyet gösteren yenilik ve avantajlarla dolu bir kredi platformu olarak tanımlanabilir. Kava platformunun kullanıcıları USDX adlı bir sabit fiyatlı token cinsinden kredi sahibi olabiliyor. Bunun yanında kullanıcılar platforma birçok türden kripto para yatırabiliyor. Bu içerik boyunca Kava platformundan ve kripto parası KAVA token’den bahsediyor olacağız. Platformun ve token’in nasıl çalıştığını inceleyip kullanıcılarına hangi olanakları sunduğuna bakacağız.

Kava projesi kripto paraların sunduğu merkezsiz finansa (DeFi) sektöründen faaliyet gösteren bir teşebbüstür. Proje tıpkı bir banka gibi faaliyet gösteriyor ancak geleneksel bankaların müşterilerine dayattığı olumsuzlukları ortadan kaldırıyor. Her kullanıcının finansal özgürlükle buluşturulmasını hedefleyen kripto para piyasasında yer alan bir projenin de ancak bu şekilde davranması beklenirdi. Kava platformundan faydalanan kullanıcılar kripto para cinsinden kredi çekiyorlar. Çektikleri kredinin türü sabit fiyatlı bir kripto para olarak bilinen USDX. Bu durumun da kullanıcılar için çok sayıda avantaj oluşturduğu söylenebilir. Üstelik Kava’nın kullanıcılarına sunduğu tek hizmet kredi değil. Kava kullanıcıları çok sayıda finansal hizmetten bu platform sayesinde faydalanabiliyor. Platformun kendi kripto parası USDX ise sabit fiyatlı bir kripto para. Başka bir deyişle USDX coin’lerin fiyatının daima bir dola olması sağlanmış.

KAVAcoin

Cosmos blockchain’i üzerine inşa edilen Kava CDP olarak kısaltılan bir borçlanma mekanizmasını kullanıyor. Bu sayede kullanıcıların kredi sisteminden etkili bir şekilde istifade etmelerini sağlıyor. Kava platformu sayesinde geleneksel bankalara duyulan ihtiyacın bir nebze daha azalması hedeflendi. Bilindiği üzere küresel finansal sistemin bel kemiği olarak görülen bankalar, müşterilerinin çok sayıda mali hizmetle buluşmasını sağlıyor. Mevcut sistemi ayakta tutan bu kuruluşlar maalesef belirli olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Kullanıcıların kimi zaman mağdur olmalarına yol açan bu durum kripto paralarla yeniden şekilleniyor. Kullanıcılarına finansal özgürlük vadeden kriptolar bankalar gibi aracı kuruluşlara duyulan ihtiyacı giderecek bir potansiyele sahip. Günün birinde şimdiki bankaların yerini bu yeni oluşumlar alabilir mi bilinmez ancak Kava platformu kullanıcılarının finansal ihtiyaçlarına yanıt verebilecek nitelikte.

KAVA ne zaman çıktı?

Kava platformu Brian Kerr, Ruaridh O’Donnell ve Scott Stuart tarafından 2018 yılında hayata geçirildi. O yıldan bu yana faaliyetlerine dur durak bilmeden devam eden Kava bir hayli yol almayı başardı. Kava Labs adı verilen bir kuruluş da demin bahsettiğimiz isimlerce kuruldu. Bu kuruluş Kava platformunun yönetilmesinden ve geliştirilmesinden sorumlu bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Kar amacı gütmeyen Kava Labs geliştiricileriyle platformun sürdürülebilirliğini temin ediyor. Kava ekibi projenin ihtiyaç duyduğu fonu elde etmek adına 2019 yılında büyük bir token satışı düzenledi. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance üzerinde düzenlenen bu satış 3 milyon dolar elde edilmesiyle sonuçlandı. Ekip bu satışın ardından toplam KAVA token arzının %6,5’ini kullanıcılarıyla buluşturdu. Kava projesinin merkezsiz kredi platformu ise 2020 yılının haziran ayında resmen faaliyetlerine başladı. Binance Coin’ler (BNB), Kava platformunun sabit fiyatlı kripto parası USDX’ler için teminat olarak kullanıldı. Buna göre 2020 yılının ağustos ayında tam 24 milyon dolar değerinde BNB akıllı sözleşmeler vasıtasıyla kilit altına alındı.

KAVA

KAVA Fiyatı Nedir?

Kava platformunun tokeni KAVA’nın fiyatına ilişkin güncel bilgilere aşağıda yer alan başlıklardan erişebilirsiniz. KAVA token’lerin piyasaya toplamda arz edileceği miktar belirtilmemiş. Ancak şimdiye dek 147 milyon civarında KAVA piyasaya arz edilmiş. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre ise yaklaşık 91 buçuk milyon KAVA dolaşımda bulunuyor.


KAVA Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 KAVA token TL’den işlem görüyor. DIGG token fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. KAVA token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.


KAVA Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 KAVA token dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle KAVA token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 8,7 dolarla kaydetti. Bununla birlikte KAVA token yılın en düşük seviyesini ise 1,2 dolarla belirledi.

KAVA coin

KAVA Nasıl Çalışmaktadır?

Kava platformu kullanıcılarına çok sayıda finansal ürün sunuyor. Daha çok kredi platformu olarak tanımlanan Kava, kullanıcıların varlıklarını akıllı sözleşmelerle kilitlemelerini ve ihtiyaç duyan diğerlerinin yine akıllı sözleşmelerle kredi çekmesini sağlıyor. Teminatlandırılmış borç pozisyonu (CDP) denilen bir mekanizmayı benimseyen KAVA sürdürülebilir bir sistem meydana getirmiş. Kullanıcılar bir CDP başlatmak için kripto paralarını Kava platformunda kilitliyor. Platform bu ölçüde USDX oluşturuyor. Bu sayede kullanıcıların kredi imkanlarından avantajlı bir şekilde ve merkezsiz olarak, herhangi başka bir kuruluşa ihtiyaç duymadan faydalanması mümkün hale getiriliyor.

KAVA Nasıl Satın Alınır?

Kava platformunun kripto parası KAVA token’ler başta Binance olmak üzere çeşitli kripto para borsaları üzerinden alınıp satılabiliyor. KAVA token satın almak isteyen kullanıcılar, KAVA’yı platformunda destekleyen borsalardan birisine girip desteklenen işlem çiftlerinden birisiyle bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Dünyanın en büyük işlem hacmine sahip borsalarından Binance platformu Kava token’ler için çeşitli işlem çiftleri oluşturmuş. Bunlar KAVA/USDT, KAVA/BUSD, KAVA/BNB ve KAVA/BTC şeklinde sıralanıyor. Kullanıcılar Binance üzerinden bu kripto paralarla kolaylıkla KAVA token sahibi olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala