bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,834.84 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.79 0.43%
bnb
BNB (BNB) $ 589.74 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 135.68 5.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512808 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452623 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143987 4.26%

JPMorgan’dan yatırımcılara kritik Bitcoin ETF uyarısı

jpmorgandan kripto piyasalari icin yeni aciklama

ABD’de onay alan spot Bitcoin ETF’leri ilk günlerinde büyük işlem hacimlerine sahne olurken kripto para piyasasında beklenen yükseliş gelmedi. BTC ve altcoin fiyatlarının satışla karşılaştığı günlerde daha önce vadeli olarak işlem gören Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunda pay sahibi olan yatırımcılar, ürünün spota dönüşmesini fırsat bilerek 1,5 milyar dolarlık satış yaptı.

JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou’nun paylaştığı son yatırım notuna göre GBTC fonundan çıkışlar devam ettiği takdirde Bitcoin fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı devam edebilir:

“Bir önceki 3 milyar dolarlık tahminimi doğru sayarsak, yatırımcılar günümüzde GBTC’den 1,5 milyar dolar çekti. Kalan rakamın da fondan dışarı hareket ettiği takdirde Bitcoin fiyatı üzerindeki baskının artması muhtemel.”

Gelecekte BTC fiyatının artacağını tahmin eden yatırımcılar, aylar öncesinden iskontolu işlem gören GBTC fonunu satın aldı. SEC’in onayıyla vadeli fonun spota dönüşümü, kâr almak adına fırsat oluşturdu. Spot ETF onayı kripto sektörünü heyecanlandırsa da SEC Başkanı Gary Gensler’ın muhalif açıklamaları yatırımcıların moralini bozdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala