bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,677.06 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.46 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 600.73 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 142.53 1.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517388 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465005 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148046 1.38%

JPMorgan’dan Kripto Laboratuvarı Planı

jpmorgandan atinada kripto laboratuvari plani3

Kripto para sektörü geleneksel finans kurumlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Geleneksel bankalar ve varlık kuruluşları, farklı projeler ile trende katılmayı sürdürüyor. ABD’nin önde gelen bankası JPMorgan da Atina’da kripto laboratuvarı kuracak.

JPMorgan, Kripto Laboratuvarı Kuruyor

JPMorgan, Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir kripto laboratuvarı açacak. Kripto laboratuvarında şifreleme ve veri güvenliği çalışmaları yapılacak. JPMorgan’ın DeFi platformu Onyx Başkanı Tryone Lobbam, bankanın Onyx’i desteklemek için blockchain ile ilgili yetenekler oluşturmaya odaklanacağını açıkladı. Lobbam’a göre laboratuvarın öncelikli odağı Onyx için yeni yetenekler olacak.

jpmorgandan atinada kripto laboratuvari plani

Atina’da açılacak inovasyon laboratuvarında dağıtılmış defter teknolojisi, yapay zeka ve kriptografi alanında çalışmalara öncelik verilecek. Laboratuvar bünyesinde bir mobil uygulama mühendisi de yer alacak. Mobil uygulama mühendisi blockchain tabanlı dijital kimlik mobil uygulamaları ve cüzdan prototipleri üzerinde çalışacak. Lobbam, dijital kimliğin web3 anahtar görevi gördüğünü vurgulayarak, hem web2 hem de web3 için tamamen yeni etkileşimler ve hizmetler sağlayabileceğini ifade etti.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, kripto paralara karşı olan tutumu ile tanınıyor. Dimon, daha önce yaptığı bir açıklamada, Bitcoin ve kripto paraların bir ponzi şemasına benzediğini ifade etmiş ve Bitcoin’in abartılı bir dolandırıcılık olduğunu söylemişti. Buna rağmen banka, kripto teknolojisine yönelik bazı çözümleri hayata geçirmişti. Bankanın DeFi platformu Onyx 2020 yılında kurulmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala