bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,302.76 0.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,204.92 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 608.81 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 156.83 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.554209 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504952 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160607 0.35%

JPMorgan’a Göre Fed, Eylülde Son Büyük Faiz Artışını Yapacak

JPMorgana Gore Fed Eylulde Son Buyuk Faiz Artisini Yapacak

Küresel olarak oldukça büyük bir sorun hâline gelen enflasyon, birçok düzenleyicinin çalışmaları ile dizginlenmeye çalışılıyor. Bir taraftan ABD Merkez Bankası (Fed=, diğer taraftan Avrupa Merkez Bankası önemli ve kritik adımlar atarak çözüm arayışı içine gidiyorlar. Fed ise bu noktada faiz artırma politikası izliyor. JPMorgan Chase & Co. stratejistleri ise Fed‘in son büyük faiz artışını eylülde gerçekleştireceğini düşünüyor.

JPMorgan'a Göre Fed, Eylülde Son Büyük Faiz Artışını Yapacak

JPMorgan’a göre Fed Eylülde Son Büyük Faiz Artırımına Gidecek

ABD Merkez Bankası (Fed) bir süredir artan enflasyon oranları ile mücadele için faiz artırma politikası izliyor. Bu noktada son dönemde ard arda faiz artırımına giden merkez bankası ilk meyvelerini bu ay açıklanan enflasyon oranlarının beklentinin altında gelmesi ile aldı.

JPMorgan Chase & Co. stratejistleri ise, Fed‘in büyük olasılıkla eylül ayında büyük oran artışlarının sonuncusunu gerçekleştirecek ve hisse senetlerini ikinci yarıda toparlanmaya devam edeceğini ön görüyor.

Stratejistler ek olarak ABD hisse senetlerinin de yükseliş sesleri çıkardığını ve yatırımcıların Fed’in keskin bir politika izleyebileceğinden endişe duymaya devam etse bile, faize duyarlı büyüme hisse senetlerinin değer sepeti üzerindeki performanslarını sürdürmesini bekliyorlar. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala