bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,572.43 3.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,916.76 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 547.94 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 129.82 4.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507802 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443713 0.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126304 2.95%

JPMorgan: Amerikalıların Yüzde 13’ü Kripto Satın Alıyor

JPMorgan

Kripto para birimleri ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak bankacılık devi JPMorgan, Amerikalıların kripto paralara ne kadar yatırım yaptığına ilişkin rapor yayımladı.

JPMorgan, Kripto Hakkında Rapor Yayımladı

Kripto para birimlerine adım atıp atmamayı düşünen düzenleyiciler ve politikacılar, kripto varlıkların mülkiyetinin ne kadar yaygın olduğu ve ekonomi üzerindeki potansiyel etkisinin ne kadar önemli olabileceği gibi bazı temel endişeleri yanıtlayamadı. Bunun üzerinde JPMorgan, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankasının müşteri faaliyetlerinden alınan yeni verilerin yayınlandığını duyurdu.

jpmorgan amerikalilarin yuzde 13u kripto satin aliyorcdfd

JPMorgan, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Kriptoyla ilgili bir hesaba para aktaran nüfusun payı, COVID-19 salgını sırasında üçe katlandı ve 2020 öncesindeki kümülatif yüzde 3’ten Haziran 2022 itibarıyla yüzde 13’e yükseldi.

Araştırmanın bulgularına göre, çoğu kişi kripto para birimiyle uğraşıyor, aktarılan medyan miktar yalnızca 620 dolardı ve insanların büyük çoğunluğu maaşlarının bir aylık değerinden daha azını kripto para birimine aktardı. Özellikle geçen yıl kripto para birimlerinin fiyatı fırlarken işlem hacmi de yükseldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala