bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,246.68 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.96 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 543.85 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 138.27 1.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488328 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444943 1.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147606 1.33%

Japonya Merkez Bankası’ndan CBDC Açılımı

japonya merkez bankasindan cbdc acilimi

Dünya genelinde merkez bankaları, Blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Japonya Merkez Bankası, bir CBDC projesi hakkında çağrıda bulundu.

Japonya’da CBDC Hazırlığı

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, konu hakkında yaptığı açıklamada, halka güvenli bir dijital ödeme sistemi sunmak için çeşitli diğer para biçimleriyle bir arada bulunan merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) çıkarmaya hazır olunması gerektiğini dile getirdi.

japonya merkez bankasindan cbdc acilimi 2

Japonya Merkez Bankası, dijital yen kullanımını test etmek adına Nisan ayında bir pilot program başlatacak ve bu sayede CBDC başlatma konusunda lider ülke olan Çin’i yakalamaya çalışan artan sayıda ülkelerden birisi olacak.

Katıldığı finansal teknoloji konulu bir etkinlikte konuşma yapan Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, şu ifadeleri kullandı:

CBDC’nin diğer çeşitli para biçimleriyle bir arada var olmasını sağlamayı hedefliyoruz. İhtiyacımız olan ve aslında gelecekte başaracağımız şey budur. Bunu nasıl ve ne zaman gerçekleştireceğimiz konusunda önümüzde çeşitli seçenekler bulunuyor. Koşullardaki herhangi bir değişikliğe esnek bir şekilde cevap vermek adına kendimizi hazırlamak, merkez bankası olarak bizim görevimizdir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala