bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Japonya Kripto Para Borsalarının Yaptırımlara Uymasını İstedi

japonya kripto para borsalarinin yaptirimlara uymasini istedi2

Japonya kripto borsalarından Rusya ve Belarus‘a karşı yaptırımlara uygun hareket etmelerini talep etti. Borsalar, varlık dondurma yaptırımlarına tabi kripto varlıkları içeren işlemleri işlememeye çağrıldı.

Talebin en son cuma günkü G7 açıklamasını takip etmesi dikkat çekti. Japonya‘nın hamlesi de Batı‘nın “dijital varlıkları kullanan yasa dışı Rus aktörlere maliyet uygulayacağı” söylemine eklendi.

Japonya Kripto Para Borsalarına Ceza Bildirimi

Reuters’ta yer alan habere göre, Japonya Finansal Hizmetler Dairesi‘nden üst düzey bir yetkili, “G7 ivmesini canlı tutmak için bir duyuru yapmaya karar verdik” dedi. Daire, Maliye Bakanlığı ile ortak bir bildiri yayımladı.

Bildiride, hükümetin yaptırımları ihlal edecek kripto varlıkları kullanarak fon transferine karşı tedbirleri güçlendirmek için tek kurum olarak çalışacağı vurgulandı.

Daire, kripto varlıkları da dahil yaptırımlar altındaki hedeflere yetkisiz ödemelerin cezai karşılığını da belirtti. Buna göre kripto para birimi ve NFT‘ler de üç yıla kadar hapis cezasına veya 1 milyon yen (8 milyon 487 bin 52 dolar) para cezasına tabi olacak.

ABD Hazine Bakanlığı, cuma günü ABD merkezli kripto firmalarının yaptırım hedefleri olan işlemlerde bulunmamalarını gerektiren yeni bir kılavuz yayımlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala