bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,268.68 2.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.94 2.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.63 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 145.61 6.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52083 2.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439262 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146981 6.28%

İspanya Bitcoin ATM Sayısında El Salvador’u Geçti

İspanya Bitcoin ATM Sayisinda El Salvadoru Geçti 2

Kripto paralar yaygınlaştıkça, kripto araçları da doğru orantılı olarak gelişiyor. Bu kriptoların kullanım için geliştirilen fiziki ATM’lerin sayısı da dalgalı bir şekilde artıyor. Bu alanda lider olan ABD, her ne kadar düzenleme çalışmaları ile bu artış ivmesini azaltmış olsa da küresel büyüme devam ediyor. Son olarak Coin ATM Radar verilerine göre, İspanya’daki Bitcoin ATM sayıları, Bitcoin öncüsü El Salvador’u geçti.

İspanya Bitcoin ATM Sayisinda El Salvadoru Geçti

İspanya’nın Bitcoin ATM Sayısı El Salvador’u Geçti

El Salvador, Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul ettiği için, her ne kadar açık açık söylenmese de birçok ülke tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. Bunun en büyük sebebi ise ülkenin Bitcoin’i (BTC) kullanırken oluşturduğu kullanım senaryosu. Birçok banka ve analiz şirketi tarafından takip edilen El Salvador, Bitcoin ATM‘lerinin de en yaygın olduğu ülkelerden biri. Ancak İspanya, Bitcoin ATM sayısında El Salvador‘u geçerek Bitcoin genel kabülünde önemli bir adım attı. İspanya şu anda 215 kripto ATM’sine ev sahipliği yapıyor ve 212 kripto ATM’sine ev sahipliği yapan El Salvador’u ülkeyi 3 kripto ATM‘si ile geride bıraktıktan sonra dördüncü sıraya itiyor.

Diğer taraftan İspanya’nın küresel kripto ATM saysının sadece yüzde 0.6‘sını temsil ettiğini de belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala