bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,319.23 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.44 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 611.11 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.70 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527372 0.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473057 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150892 0.19%

İran, Bitcoin ve Kripto Para Ödemelerini Onayladı

iran bitcoin ve kripto para odemelerini onayladi

İran, finans ve bankacılık sektöründe uygulanan ABD yaptırımlarını aşmak için yeni bir karar aldı. Alınan karara göre İran ithalat için Bitcoin ödemelerini onayladı.

İran İthalatta Bitcoin Ödemelerini Kullanacak

ABD’nin bir süredir yaptırım uyguladığı İran, yaptırımları aşmak için yeni bir adım attı. Finans ve bankacılık sektöründe uygulanan yaptırımları aşmak isteyen İran, bir önlem olarak ithalatta kripto para ödemelerinin kullanılmasını onayladı. Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Fatemi Amin yaptığı açıklamada, dolar ve euro yerine kripto para birimlerinin kullanılmasına yönelik düzenlemelerin, yönetim tarafından onaylandığını açıkladı.

iran bitcoin ve kripto para odemelerini onayladi 2

Reza Fatemi Amin açıklamasında, “Yakıt ve enerjinin nasıl sağlanacağı ve lisansların nasıl atanacağını ve verileceği dahil olmak üzere kripto varlıklarla ilgili tüm konular tasarlandı.” dedi. İthalatta kripto para kullanımı yaptırımları atlatmanın yollarından birisi çünkü Bitcoin gibi kripto paralar bankalar gibi normal kanallardan alınıp satılmıyor. Ağustos ayının başlarında, İran ülkenin doların egemen olduğu küresel finansal sistemini atlayan dijital varlıklar aracılığıyla ticaret yapmasına ve Rusya gibi ABD tarafından benzer şekilde ambargo uygulanan diğer ülkelerle ticaret yapabilmek için bir test çalışması olarak 10 milyon dolar değerinde ilk resmi ticaret kripto para birimi siparişini vermişti. İran Ticareti Geliştirme Örgütü’ne başkanlık eden İran ticaret bakan yardımcısı Alireza Peymanpak, İran’ın kripto para birimlerini ticarette kullanılacağı tarihi de şu açıklama ile duyurdu:

Eylül sonuna kadar kripto para birimleri ve akıllı sözleşmelerin kullanımı hedef ülkelerle dış ticarette yaygın olarak kullanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala