bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

IOST Coin Nedir? IOST Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bu yazımızda IOST coin nedir, kripto para birimi IOST nedir, IOST coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. IOST coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…


IOST Coin Nedir?

Geliştiricileri blok zinciri platformu IOST’un yüksek düzeyde ölçeklenebilir olduğuna inanıyor. IOST proof-of-believability (PoB) adı verilen konsensüs mekanizmasını kullanıyor.

Merkezi olmayan uygulamalar, IOST üzerinde ve saniyede birkaç bin işleme kadar yüksek hızlarda çalıştırılabilir. Bu amaçla bir veritabanı bölümleme yöntemi olan Sharding kullanılır. Geliştiricilerin IOST’ı yaratmaktaki amacı, merkezi olmayan bir ekosistemde yüksek güvenlik ve ölçeklenebilirlik taleplerini karşılayan çevrimiçi hizmetler için lider platform geliştirmektir.

IOST kısaltması, Hizmetin İnterneti (IOS) ve token (T) kelimesinden oluşur. Platform, hızlı ve güvenilir bir altyapı arayan servis sağlayıcılar ve blok zinciri geliştiricileri için tasarlanmıştır. IOST’nin saniyede 100.000 işleme ulaşması bekleniyor ve bu nedenle iyi bilinen Bitcoin ve Ethereum blok zincirlerinden daha hızlı olması planlandı. Ancak şu anda birçok kripto paradan hızlı olsa da hedefinin biraz gerisinde kalmış görünüyor.


Hizmet olarak blockchain çözümü BaaS, Public Chain ve Ecosystem’den sonra IOST’nin üçüncü sürümüdür. Bu platform, birbirleriyle iş ilişkisi olan bir ortaklar ağına sahip şirketlerin konsorsiyum blok zincirleri için tasarlanmıştır. Paylaşılan blok zinciri, bireysel olarak geliştirilen uygulamalar ve çözümler için temel altyapıyı sağlar. Blockchain geliştiricilerinin blockchain üzerinde kendi kurumsal çözümlerini hızla oluşturmasına yardımcı olur. Kurumsal çözümlere ek olarak, IOST ayrıca kamu sektörüne ve devlet kurumlarına faydalı olacaktır.

IOST

IOST Ne Zaman Çıktı?

IOST 2018’in başında piyasaya sürüldü. IOST’un iş kolu olan Aiou Technology, hükümetler ve işletmeler için profesyonel blok zinciri çözümleri sağlayarak blok zinciri teknolojisinin yeniliğine ve geliştirilmesine odaklandı. Şirket, Blockchain Araştırma Enstitüsü tarafından “Çin’in Blockchain Teknolojisi Yenilik Girişimi 2019” ödülüne layık görüldü.

Çin’in devlete ait işletmelerinden ve etkili özel şirketlerden gelen büyük destek, IOST’nin blok zinciri tabanlı ürünlerinin büyük potansiyelini de gösteriyor. Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Enstitüsü (CCID), teknolojiyi etkinleştirmede Bitcoin, Ethereum, EOS ve Cardano‘nun önünde IOST blok zinciri protokolünü ilk sıraya koydu. Aiou Technology aynı zamanda Linux Vakfı’nın bir üyesidir.

Sharding ve IOST nasıl çalışır?

Ethereum Blockchain gibi birçok köklü protokolün işlem hızı, toplu kabul için üzerinde değerli uygulamaları çalıştırmak için çok yavaştır. Sharding ile, alt blok zincirleri adı verilen işlemler üzerinde çalışırken her bir blok zincirinin ana zincirinin değişmeden kalması beklenir. Bu, hızı ve ölçeklenebilirliği artırır. Ancak, teknolojiyi geniş sektöre uyarlamak için öncelikle blok zincirlerin ölçeklenebilirlik sorununun çözülmesi gerekiyor.

Sharding sırasında, IOST ağı birkaç alt alana bölünür. Düğümlerin bir kısmı, sözde bir parçada gruplanır ve yalnızca o parçaya özgü işlemleri yürütür. Bu, ağda çok sayıda işlemin paralel olarak yürütülmesine ve doğrulanmasına izin verir. Sonuç olarak bir blok zincirinde mümkün olan saniye başına işlem sayısını artırır.

Ortaya çıkan “küçük” blok zincirler, ana zincir ile güvenlik ve fikir birliği açısından aynı özelliklere sahiptir.
Tüm ağın artan hızına ek olarak, kullanıcılar işlenen verilerin boyutunu küçültmekten ve tamamen merkezi olmayan bir sistem kullanmaktan da faydalanırlar.

lll

IOST Sunduğu Çözümler

Hyperledger Fabric’i temel alan IOST, diğer platformların çok ilerisindedir ve onu entegre etmek ve geliştirmek isteyen şirketler tarafından erişilebilir. Bu amaçla, IOST, geleneksel işletmelere blok zinciri benimsemelerine veya geçiş yapmalarına yardımcı olacak hizmetler sağlamak için ticari çözümler tasarladı.

IOST’un hizmet odaklı blok zincirinin temeli tokenlerdir. Bunlar çeşitli kripto borsalarında işlem görebilir.
Platform şu anda güvenlikten ödün vermeden saniyede 8.000’e kadar işlem gerçekleştirebilir. Ağ merkezi değildir ve ekosistemde 400’den fazla node’a sahiptir.

IOST, yaygın olarak kullanılan Javascript programlama dilini kullandığından geliştirici dostudur. Geliştiricilerin amacı, Facebook, Amazon ve dijital varlık değişimi gibi bugün kullandığımız popüler uygulamalara merkezi olmayan alternatifleri desteklemektir.

IOST BaaS, aşağıdaki altı temel blok zinciri teknolojisine dayanmaktadır:

  • Çoklu bulut desteği
  • Çoklu zincir desteği
  • yetkilendirme yönetimi
  • Akıllı sözleşmeler
  • Mahremiyet
  • fikir birliği mekanizması

Proof-Of-Believability (PoB) Nedir?

Proof of Believalility İnanılırlık Kanıtı olarak tanımlanabilir; bir node’un güvenilirliğini belirleme yöntemidir. Bunu yapmak için, tarihi davranışı ve önceki katkıları incelenir.

Sharding teknolojisi ile birleştiğinde bu, kullanıcılar için maksimum kolaylık ve işlemlerde yüksek hız sağlar. Konsensüs algoritması, 2018 yılında IOST ekibi tarafından geliştirildi ve yaygın olarak kullanılmasa da node’ların geçmiş davranışına ve katkılarına dayalı olarak blokları doğrulamak için algoritma sağladı. Bu şekilde, doğrulamalar güvenli ve ölçeklenebilirken blok zinciri merkezi olmayan yapısını korur. PoB konsensüs mekanizması, iyi oyunculara verilen ve takas edilemeyen servi adlı yeni bir alt token kullanır.Bir güvenilirlik değerlendirmesi oluşturmak ve doğrulamak için, düğümün bugüne kadar kaç kez olumlu olarak doğrulandığı ve geçmiş davranışları gibi faktörleri de içerir.

Ek olarak, doğrulayıcılar hem rastgele hem de algoritmik olarak seçilir ve kanıtlanmış doğrulayıcıların yenileriyle birlikte katılmasına izin verir.

Bununla birlikte, PoB konsensüs algoritmasının ana avantajlarından biri, geliştirilmiş ölçeklenebilirliğidir. Mekanizma, Scaleout, Atomix ve Bias Resistant Distributed Randomness (BRDR) dahil olmak üzere çeşitli yöntemler uygular. Sistemin aynı anda birden fazla grubu işlemesine, çapraz parçalar arası işlemleri tutarlı tutmasına ve doğrulayıcıları seçerken tarafsız rastgelelik uygulamasına olanak tanır.

IOST Token Ne İçin kullanılabilir?

IOST platformunun yerel tokeni, tüm işlemler ve ücretler için bir değişim aracı görevi görür. Bu nedenle, inanılırlık kanıtını da destekler.

Platformun parası” olarak token, mal ve hizmetler için ağda birincil değişim aracı olarak hizmet eder. Doğrulayıcılar, ağı korumak için token ödülleri alırken, ağ kullanıcıları onu kullanmak için ücret öder.

22,3 milyar IOST tokeninden 18 milyarı zaten dolaşımda. ICO sırasında 21 milyar mevcuttu ve şu şekilde bölündü:

  • Token satışı için %40
  • IOS Vakfı için %35
  • %12,5 topluluğu oluşturmak için
  • 10% takım için
  • Yatırımcılar ve danışmanlar için %2,5 ayrıldı

IOST Fiyatı Nedir?

IOST Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 IOST Coin 0,307289 TL TL’den işlem görüyor. IOST Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -6.08% değişim gösterdi. IOST Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 10,980,382 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 176,313,664 dolar seviyesinde.

IOST Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 IOST Coin $ 0.009436 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle IOST Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,08 dolarla kaydetti. Bununla birlikte IOST yılın en düşük seviyesini ise 0,005 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala