bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,933.93 0.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.74 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 577.45 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 170.86 1.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521679 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.484109 0.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15245 1.38%

Invesco, Bitcoin ETF’sine Yeniden Başvuru Yaptı

invesco bitcoin etfsine yeniden basvuru yaptisd

Son günlerin belki de en çok konuşulan konularından biri ETF. Lider kripto para birimi Bitcoin’i de hareketlendiren bu ETF başvurularına bir yenisi daha eklendi. Invesco ilk olarak 2021 sonbaharında bir Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu. Başvurusunun o zamandan beri onaylanmamasının ardından BlackRock’un başvurusu ışığında yeniden başvuru gerçekleştirdi.

Invesco, Bitcoin ETF’sine Başvuru Yaptı

BlackRock’ın Bitcoin ETF başvurusundan sonra birçok şirket birbirinden destek alarak ETF başvurularında bulunmaya başladı. BlackRock’ın ardından 87 milyar dolarlık varlığı yöneten WisdomTree başvuru yaparken bu kez Invesco yaptığı başvuru ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

invesco bitcoin etfsine yeniden basvuru yaptig 2

Invesco, 2021’de ilk olarak Galaxy Digital ile birlikte bir bitcoin ETF başvurusunda bulundu. Ayrıca bir bitcoin vadeli işlem ETF’si için başvuruda bulundu, ancak Ekim 2021’de ProShares tarafından bir vadeli işlem ETF’si onaylanıp ilk olarak ticarete başladıktan sonra bu çabayı bıraktı.

Invesco, dosyalamasında, spot bitcoin ETF’sinin olmamasının, FTX, Celsius Network, BlockFi ve Voyager Digital Holdings gibi iflaslarda görüldüğü gibi yatırımcıları daha riskli alternatiflere ittiğini savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala