bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

İngiltere Mahkemesinden NFT Hamlesi

ingiltere mahkemesinden nft hamlesi

Blockchain yeniliklerine sıcak bakan ülkeler arasında yer alan İngiltere, son dönemlerin popüler konularından birisi olan NFT’lere de sıcak bakıyor. İngiltere mahkemesi, NFT’ler yoluyla davaların sunulması için bir adım attı.

İngiltere Mahkemesi NFT’ler Yoluyla Davalara İzin Veriyor

İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi, İtalya merkezli çevrimiçi kumar şirketi Microgame’nin kurucusu Fabrizio D’Aloia’nın anonim kişilere NFT düşüşü yoluyla dava açmasına izin verdi. Mahkemenin bu hamlesi, D’Aloia’nın mahkeme işlemlerini bilinmeyen ancak iki dijital cüzdanla bağlantılı kişilerle sunum yapmasına izin verecek. Bu hamle, dolandırıcılık ve hacklerin genellikle sadece cüzdan adreslerine bağlanabildiği kripto endüstrisi için önemli bir adım olarak görülüyor. Giambrone & Partners LLP’den avukat yardımcısı Joanna Bailey konu hakkında, “Bu hamle çok önemli çünkü mahkemelerin yeni teknolojilere adapte olma ve Blockchain benimseme ve önceki yasaların ve düzenleyicilerin bunu yapamadığı durumlarda tüketicilere yardım etmek için adım atma istekliğinin bir göstergesi.” ifadelerini kullandı.

ingiltere mahkemesinden nft hamlesi 2

D’Aloia, bir çevrimiçi aracı kurum tarafından sahte olduğu ortaya çıkan iki cüzdana 2,1 milyon USDT ve 230.000 USDC yatırması için kandırıldığı için dava açmıştı. Bailey, mahkeme kararının, D’Aloia’nın mahkeme belgelerini NFT üzerinden iki cüzdana göndererek sahte platformdan sorumlu kişileri dava etmesine izin verdiğini ve bunun önemli bir karar olduğunu söyledi. Binance, Poloniex, Gate.io, OKX ve Bitkub, D’Aloia tarafından kriptosunu elinde bulundurduğu ortaya çıktı ve geçtiğimiz ay D’Aloia’ya borsaların bu varlıkları hareket ettirmesini yasaklayan bir ihtiyati tedbir kararı verilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala