bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

Birleşik Krallık, Kriptonun Vergilendirilmesi İçin Düğmeye Bastı

ingiltere kriptonun vergilendirilmesi icin dugmeye basti

Kripto para birimlerinin benimsenmesinin artmasıyla hükümetler tarafından kriptonun takip edilmesi ve vergilendirilmesi konusunda da çalışmalar hız kazanmış durumda. Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri cephesinden geçtiğimiz günlerde kripto paraların vergilendirileceğine dair ilk somut adım gelmişti. ABD’nin bu kararından sonra Birleşik Krallık tarafından da bu yönde bir adım atıldı.

Birleşik Krallık Vergi Formlarına Kripto Beyannamesi Ekliyor

Kripto merkezi olma yolunda ilerlemek isteyen Birleşik Krallık, kripto para birimleri konusunda bir yandan kucaklayıcı çerçeveler oluştururken bir diğer yandan da kripto para birimlerinin vergilendirilmesi hususunda adımlar atıyor. Yapılan son açıklamaya göre, İngiliz vergi mükellefleri, kamu cüzdanı için yılda fazladan 10 milyon sterlin (12 milyon dolar) artırması beklenen bir adımla kripto varlıklarını vergi formlarına ayrı ayrı bildirme zorunluluğu getiriliyor.

ingiltere kriptonun vergilendirilmesi icin dugmeye basti 2

Birleşik Krallık’ın kripto varlıkları vergilendirme kararı, İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt tarafından yıllık bütçe görüşmelerinde açıklandı. Birleşik Krallık Hazinesi tarafından yayımlanan bir belgede şu ifadelere yer verildi:

Hükümet, Nisan 2025’te sona eren vergi yılında ilk kez tanıtılacak olan, kripto varlıklara ilişkin tutarların ayrı olarak tanımlanmasını gerektiren “Kişisel Değerlendirme” vergi iade formlarına bazı değişiklikler getiriyor.

Birleşik Krallık, kriptonun vergilendirilmesinin yanı sıra mahremiyet, güvenlik ve oluşabilecek zararlara yönelik riskler hususunda da yeni çalışmalar yapacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala