bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,785.70 0.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.90 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 572.60 1.18%
solana
Solana (SOL) $ 184.00 3.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.616921 2.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645559 2.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.184391 2.93%

Paylaş

İngiltere Kripto Merkezi Olma Yolunda İlerleyecek

ingiltere kripto merkezi olma yolunda ilerleyecek

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de yönetim değişmiş ve ülkenin yeni başbakanı Liz Truss olmuştu. Liz Truss’ın göreve başlamasının ardından ülkenin kriptoya bakışının değişip değişmeyeceği merak ediliyordu. Bugün İngiltere’nin kriptoya bakışının nasıl olacağı konusunda bir açıklama geldi.

İngiltere’nin Kripto Dostu Uygulamaları Devam Edecek

İngiltere’nin Hazine Ekonomik Sekreteri Richard Fuller, ilk Westminster kripto tartışmasında İngiltere’nin “kripto alanında yaratmak, yenilik yapmak ve inşa etmek isteyenler için tercih edilen ülke olmak” için çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Kısa bir süre önce Liz Truss, İngiltere’nin yeni başbakanı olmuş ve Boris Johnson’ın yerine geçmişti. Liz Truss’ın resmen göreve başlamasının ardından Truss ülkenin yeni maliye bakanı olarak Kwasi Kwarteng’i seçmişti.

ingiltere kripto merkezi olma yolunda ilerleyecek 2

Fuller hali hazırda eski yönetimde de ekonomi sekreteri olarak görev alıyordu. John Glen’in istifasının ardından sonra 8 Temmuz 2022’de Fuller bu göreve atanmıştı. Nisan ayında Glen, Temmuz başında istifa eden o zamanın Maliye Bakanı Rishi Sunak ile birlikte İngiltere’nin bir kripto merkezi olması için çalışmalar yapacağını açıklamıştı. Düzenleyici cephesinde, İngiltere stablecoin’lere yoğun bir şekilde odaklanan geniş kapsamlı kripto faturasını zorlamaya yakın olan Avrupa Birliği’ni yakalamaya çalışıyor. Fuller açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bu ülkeyi kripto teknolojileri için misafirperver bir yer haline getirerek, yatırım çekebilir yeni işler yaratabilir, vergi gelirlerinden faydalanabilir, çığır açan yeni ürün ve hizmetler dalgası yaratabilir ve Birleşik Krallık finansal hizmetlerinin mevcut konumunu yeni bir duruma taşıyabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala