bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,304.23 0.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.85 0.07%
bnb
BNB (BNB) $ 610.06 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524179 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469709 1.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150146 0.52%

İngiltere Hükümeti’nden Stablecoin Yatırımcılarını Koruma Önerisi

İngiltere Hükümetinden Stablecoin Yatirimcilarini Koruma Önerisi1

Terra ekosisteminin çöküp, ağın iki farklı ağa ayrılarak bambaşka bir yola gitmesi, UST ve yatırımcıları tarafından pek hoş karşılanmadı. Çok kısa bir süre içerisinde milyonlarca doların eridiği bu olayda, gözler diğer stablecoin’lere de çevrildi. Bunun üzerine Birleşik Krallık hükümeti, stablecoin sahibi yatırımcıların riskini azaltmak için bir stratejiyi özetleyen bir istişare belgesi yayınladı.

İngiltere Hükümeti'nden Stablecoin Yatırımcılarını Koruma Önerisi

İngiltere Hükümeti’nden Stablecoin Önerisi

UST‘nin yaşadığı çöküş ilk başta diğer stablecoin’lerde ufak çaplı depeg’lere neden olsa piyasalar kendisini yeniden toparlamayı başardı. Ancak yaşanan bu olay, yatırımcıların yatırımları konusunda oldukça paniklemesine neden oldu. Küresel olarak Terra olayında soruşturmalar sürerken, düzenleyiciler stablecoin’ler konusuna odaklanmış durumda.

Son olarak İngiltere Hazinesi, Parlamento tarafından değerlendirilecek olan teklifinde, ilerleyen dönemlerde stablecoin‘lerde yaşanabilecek herhangi bir çöküş sonrası yatırımcıların korunması ve projenin incelenmesi gerektiğini belirtti.

UST’nin dolara sabitlenmesi için kullanılan mekanizmanın yanlış olması nedeniyle çöken ekosistem, milyonlarca yatırımcının varlıklarının erimesine neden olurken, genel bir düzenleme olmadığı için konu yargıya taşınamadı. Bu da bu yatırımcıların varlıklarının peşine düşerek haklarını arayamamalarına neden olmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala