bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,791.09 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.53 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 587.99 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 146.05 0.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530212 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458955 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161203 6.04%

IMF: El Salvador’un Bitcoin Risklerinin Ele Alınması Gerekiyor

imf el salvadorun bitcoin risklerinin ele alinmasi gerekiyorfvdfgv

Uluslararası Para Fonu (IMF), geçtiğimiz gün Orta Amerika ülkesi El Salvador’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Uluslararası Para Fonu (IMF), ziyaretin ardından yaptığı açıklamada El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesiyle ilgili risklerin gerçekleşmediğini ancak kripto para biriminin kullanımının hala şeffaflık ve dikkat gerektirdiğini söyledi.

IMF, El Salvador’un Bitcoin Risklerinin Ele Alınması Gerektiğini Söyledi

El Salvador, geçtiğimiz yıl Bitcoin’i (BTC) resmi olarak yasal ihale olarak kabul eden dünyadaki ilk ülke oldu. İlk olarak Orta Amerika ülkesi El Salvador’un Başkanı Nayib Bukele tarafından Miami’deki Bitcoin Konferansı’nda duyurulan hareket, IMF‘den ağır eleştirilerle karşılanmıştı. Son olarak IMF, El Salvador’un Bitcoin risklerinin gerçekleşmediğini ancak ele alınması gerektiğini söyledi.

imf el salvadorun bitcoin risklerinin ele alinmasi gerekiyorfdgvgf

IMF konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kripto piyasalarının yasal riskleri, mali kırılganlığı ve büyük ölçüde spekülatif doğası göz önüne alındığında, yetkililer hükümetin bitcoin risklerini genişletme planlarını yeniden gözden geçirmeli.

El Salvador Kongresi geçen ay hem devlet hem de özel kuruluşlar tarafından dijital varlıkların ihracını düzenleyen bir yasa çıkardı. Başkan Nayib Bukele, Hazine’nin her gün bir bitcoin alacağını söylediği kasım ayının ortasından önce Twitter’da yaklaşık 2.380 Bitcoin satın aldığını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala