bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.81 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 601.65 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 0.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52159 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468901 0.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149285 0.41%

IMF Başkanı Georgieva’dan CBDC’ler İle İlgili Açıklama

imf baskani georgievadan cbdcler ile ilgili aciklama 2

Bilindiği üzere merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) uzun süredir merkez bankaların ilgi odağı haline gelmiş durumda.  Bu konu hakkında bir açıklamada Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva’dan geldi. Georgieva, IMF’nin merkez bankası dijital para birimlerine ilişkin yeni bir raporunun tanıtımında CBDC‘ler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

IMF Başkanı Georgieva’dan CBDC Uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC) yönelik çalışmalardan ortaya çıkan sonuçların her ekonomiye uyan tek bir model olmadığını söyledi. Bunun yanında merkez bankalarının planlarını ihtiyaçlarına göre uyarlaması gerektiğini de ekledi.

imf baskani georgievadan cbdcler ile ilgili aciklama 3

Uluslararası Para Fonu (IMF) Kristalina Georgieva konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Merkez bankası dijital para birimleri ihtiyatlı bir şekilde tasarlanırsa, potansiyel olarak daha fazla esneklik, daha fazla güvenlik, daha fazla kullanılabilirlik ve özel dijital para biçimlerinden daha düşük maliyet sunabilir.

Ayrıca Kristalina Georgieva, finansal istikrar ve gizlilik hususlarının merkez bankası dijital para birimlerinin tasarımda çok önemli olduğunu da vurguladı.

Son olarak hangi ülke, merkez bankası dijital para birimleri ile çalışmalar yürütüyor diye merak ederseniz, bu haberimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala