bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

IBC Group, Madencilik Tesislerini Çin’den Farklı Ülkelere Taşıyacak

btc madenciligi

Çin’in kripto para madencileri üzerindeki baskısı sebebiyle IBC Group, tesislerini Çin’den farklı ülkelere taşıma kararı aldı.

Çin’de kripto para madenciliği operasyonları yürüten IBC Group, ülke içerisindeki Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) madencilik tesislerini kapatmaya niyetli olduklarını ifade etti. Firmanın operasyonlarını taşımak istediği ülkeler arasında Kanada, ABD, BAE, Kazakistan, İzlanda ve bazı Güney Amerika ülkeleri yer alıyor.

Madencilik Operasyonları Çin’i Terk Ediyor

Çin hükümetinin madenciler üzerindeki baskısı sebebiyle, yakın zamanda birçok operasyon Çin’deki faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Bunların arasına son olarak IBC Group da katıldı.

Dubai merkezli IBC Group’un Çin’in 40 şehrinde 1.500’den fazla çalışanı bulunuyor. Şirket kısıtlamaların ardından yönünü başka ülkelere çevirmek durumunda kaldı.

Şirket bu sene merkezini de Toronta’ya taşıdı. Şirketin başkanı Khurram Shroff, haberler hakkında bir açıklama yaptı:

“Çin’den kripto madenciliği operasyonlarının kayması, Kanada için büyük bir fırsat olacak. Toronto Menkul Kıymetler Borsası kısa süre önce dünyanın ilk Bitcoin ETF’sini listeledi, bu nedenle ülke kripto para birimlerini yaygınlaştırma açısından zaten öncü konumda yer alıyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala