bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,685.94 2.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.41 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 582.63 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 185.31 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630846 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652527 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219385 18.08%

HSBC, Kripto Karşıtı Duruşundan Geri Adım Attı

hsbc kripto karsiti durusundan geri adim atti

Bankacılık devi HSBC, kripto paralara olan bakışını değiştirdi. Bankanın CEO’su Noel Quinn, geçen yıl kripto paralardan endişe duyduklarını söylemişti. Buna rağmen bankanın son dönemlerde kripto paralara yönelik paradigmasında ciddi değişim yaşanıyor.

HSBC’den Kripto Paralar İçin İş İlanı

HSBC, kripto varlıklar ve tokenizasyon uzmanlığı için iş ilanı yayınladı. Bu hafta başında yayınlanan iş ilanına göre ilgili pozisyonda çalışan kişi HSBC‘nin tokenizasyon stratejisini tasarlayacak ve uygulayacak. Tokenizasyon kullanım durumlarında zaman, bütçe ve risk parametrelerini içeren programlar üzerinde çalışacak.

hsbc kripto karsiti durusundan geri adim atti2

Banka, aralık ayında da ABD’de kripto para ürünleri ve hizmetleri için ticari marka başvuruları gerçekleştirmişti. Bankanın CEO’su Noel Quinn, Eylül 2022’de yaptığı bir açıklamasında “Bir banka olarak kripto dünyasına, ticaretine, borsalarına girmiyoruz” ifadesini kullanmıştı. CEO’nun bu açıklamasından yaklaşık 6 ay önce HSBC, The Sandbox ile iş birliği yaptığını duyurmuştu.

Öte yandan dün Avrupa Yatırım Bankası, HSBC, BNP Paribas ve RBC Capital Markets ile iş birliği yaparak sterlin bazlı ilk dijital tahvili piyasa sürdü. Dijil tahvil, tokenleştirme platformu HSBC Orion aracılığıyla işlem görecek. Dijital tahvilin kaydı blockchain ağı üzerinde tutulacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala