bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Holo (HOT) Nedir?

holochain hot nedir

Holo (HOT) dağıtımlı olma niteliğine sahip bir eşten eşe “hosting” platformudur. Holochain blockchain ağı üzerinde geliştirilmiş uygulamalara yönelik hizmet veren Holo, internet ile uygulamalar arasında bir köprü olma işlevi üstlenmiş. Holochain tarafından sunulan hizmetlerden birisi olarak bilinen Holo, kullanıcılarının hosting ihtiyacını en iyi şekilde karşılıyor.

Holo, dağıtımlı Holochain uygulamaları ile halihazırda kullanılan bilindik internet ağı arasında bir köprü olarak faaliyet gösteriyor. Holochain blockchain’i üzerinde yer alan uygulamalar Holo sayesinde yaygın olarak kullanılan web tarayıcılarına erişebiliyor. Holo, bahsi geçen uygulamalar için bir ekosistem meydana getirerek bu imkanları sunuyor. Son olarak Holo’nun tüm bu ekosistemde kullanılacak bir para birimini de kullanıcılarıyla buluşturduğunu ifade edelim: HOT token.

Holochain vs Holo

Holochain ile Holo aynı kavram gibi algılanabildiğinden kullanıcılar için karmaşaya sebep olabiliyor. Bu iki kavramın ne anlama geldiğine birlikte göz atalım.

Holochain, eşten eşe uygulamalarla tarafların etkileşime girebilmesine imkan tanıyan açık kaynaklı bir veri entegre motorudur. Normal şartlarda uygulamaların bu hizmete erişmesi küresel bir konsensüsü benimsemelerinden sonra mümkün oluyor. Ancak Holochain kullanıcıların verileri ve kimlik bilgilerini kontrol edebilmelerini ve büyük bir ölçeklendirme olanağını da sağlayarak bu geleneksel yöntemden uzakta durabilmeyi sağlıyor.

HOLO fiyat tahmini

Holo ise Holochain uygulamalarına hosting (ev sahipliği) hizmetini yenilikçi yollarla sunan bir sistem. Holo’nun nasıl işlev gösterdiğini yazının devamında detaylıca irdeledik. Öte yandan Holo’nun platformunda yerel bir kripto paranın varlığını belirtmemiz büyük önem arz ediyor: HoloFuel. Kısaca ifade etmek gerekirse Holochain, Holo platformunu kapsayıcı bir oluşum. HOT token’lerin ne demek olduğunu içeriği takip ederek daha net bir şekilde anlayabilirsiniz.

Holo (HOT) Ne Zaman Çıktı?

Holochain projesi 2016 yılının son gününde geliştirilmeye başlandı. HOT token yolculuğuna bir ilk halka arz (ICO) etkinliği ile devam ederek kullanıcılarıyla buluştu. Sonuç olarak projenin devam edebilmesi, hedeflerini gerçekleştirebilmesi için kullanılmak üzere belirli bir oranda fon elde etti. Holochain ekibi bu ICO etkinliğinin mümkün olan en üst seviyede adil olması için gerekli düzenlemeleri yaptı. O günden bu yana ekibin proje için belirlenen amaçları yerine getirmeye gayret ettiğini söyleyebiliriz.  Bu sayede Holochain kripto para ekosistemine de önemi yadsınamaz bir katkıda bulunmuş oluyor.

Holo (HOT) Fiyatı Nedir?

HOT token’ler için belirlenmiş azami bir token arz miktarı bulunmuyor. İçeriğin hazırlandığı andaki son verilere göre dolaşımda bulunan HOT sayısı ise 172 milyar civarında. HOT token’in genellikle yüksek bir işlem hacmine sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fiyat grafiğine göz atıldığında ise HOT token fiyatının oynak denilebilecek ölçüde hareketli olduğu gerçeği dikkatleri çekiyor.

Holo Kaç TL?

Kripto para piyasalarına yönelik son verileri gösteren platformlardan elde edilen bilgilere göre 1 HOT token 0,076776 TL TL’den işlem görüyor. HOT token fiyatı son 24 saat içerisinde 7.96% değişim gösterdi. HOT token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 15,975,192 dolar, toplam piyasa değerine baktığımızda ise $ 418,829,321 dolar seviyesinde seyrettiğini görüyoruz.

Holo Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Holochain dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Holochain Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,03126682 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Holochain yılın en düşük seviyesini ise 0,00022020 dolarla belirledi

Holo (HOT) Nasıl Çalışmaktadır?

Holo’nun nasıl çalıştığını daha kolay anlayabilmek için bir analojiden faydalanalım. Holo’yu herkesin bildiği oda kiralama uygulaması Airbnb’ye benzetelim. Airbnb, sistemine kaydolmuş ve odasını kiralamak isteyen kullanıcılarla ve oda kiralama arzusu bulunan kullanıcıları bir araya getiriyor. Böylece boş odasını kiralayan kullanıcılar bu durumdan gelir elde edebiliyor. Holo’nun da kullanıcılara benzer bir imkanı sağladığını söyleyebiliriz. Holo sayesinde dileyen herkes bilgisayarını bir gelir kaynağı haline getirebilir. Bunu gerçekleştirmek için kullanıcıların yapması gereken şey ise dağıtımlı uygulamalardan birisine Holo aracılığıyla bilgisayarında ev sahipliği (hosting) yapmak. Kullanıcılar bu sayede HoloFuel elde edebiliyorlar. Holo yazılımı bilgisayarın arka planında çalışırken dağıtımlı uygulamalar için gerekli olan depolama alanını ve işlemci gücünü sunuyor. Kullanıcılar hangi uygulamaya ev sahipliği yapacaklarına, hangi ücret karşılığında bunu gerçekleştireceklerine ve bazı öncelikler hususunda kararlar verebiliyor.

holochain nedir

HoloFuel vs HOT

Kripto para piyasası pek çok alan ile ilgili uzmanlığı gerektiren nispeten karmaşık diyebileceğimiz bir yapıya sahip. Bu durum kullanıcıları hemen her alanda kafa karışıklıklarına gebe bırakıyor. Bir tanesine daha mahal vermemek için HoloFuel ve HOT token kavramlarını ayrı ayrı inceleyelim.

HOT token’ler Holo projesinin Ethereum’a a dayalı ERC-20 yapılı kripto paralarıdır. HOT token’ler değerlerini yazı boyunca detaylı olarak bahsettiğimiz HoloFuel sayesinde kazanıyor diyebiliriz. HoloFuel’in dağıtımlı uygulamalara hosting (ev sahipliği) hizmeti sağlayan kullanıcılara yapılan ödemelerde kullanılan para birimi olduğunu ifade etmiştik.

Holo (HOT) Nasıl Satın Alınır?

Holo (HOT) token’i temin etmek kullanıcılar için oldukça kolay diyebiliriz.Yola çıktığı andan itibaren serüvenine emin adımlarla devam eden kripto para piyasasında çok sayıda altcoin yer alıyor. Piyasaya dahil olan çok sayıda şirket ve başlatılan yüzlerce teşebbüs sayesinde bu altcoin’lerin benimsenme oranları bir hayli yükseldi. HOT token’e sahip olmak da çok kolay. Binance başta olmak üzere Gate.io, Uniswap, Crypto.com gibi küresel ölçekte işlem olanağı sunan borsalar HOT token alım satımına olanak tanıyor. Ayrıca HOT token’in Türk kripto para topluluğunda da sıklıkla gündeme geldiği ve kullanıcıların sıkça tercih ettiği kripto paralardan birisi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Merkezleri ülkemizde yer alan borsalar üzerinden de HOT token sahibi olmak mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala