bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Hollanda Polisi, Şüpheli Tornado Cash Geliştiricisini Tutukladı

hollanda polisi supheli tornado cash gelistiricisini tutukladiAD

Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (FIOD) tarafından yapılan açıklamaya göre; yaptırım uygulanan Tornado Cash protokolüne dahil olduğundan şüphelenilen 29 yaşındaki bir geliştirici Amsterdam’da tutuklandı. Tornado’nun 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana 7 milyar dolarlık Ethereum cinsinden yasadışı geliri akladığından şüpheleniliyor.

Hollanda Polisinden Şüpheli Tornado Cash Geliştiricisine Tutuklama Kararı

Hollandalı yetkililer, ABD hükümetinin kripto hizmetini onaylamasından iki gün sonra Tornado Cash‘e dahil olduğundan şüphelenilen bir geliştiriciyi tutukladı. 

hollanda polisi supheli tornado cash gelistiricisini tutukladisdd

Açıklamaya göre, FIOD Amsterdam’da kimliği belirsiz 29 yaşındaki bir adamı tutukladı. Kullanıcıların Blockchain tabanlı işlemleri gizlemelerine olanak tanıyan karıştırma hizmeti Tornado Cash aracılığıyla cezai finansal akışları gizlemeye ve kara para aklamayı kolaylaştırmaya dahil olduğundan şüpheleniliyor.  

FIOD, Haziran ayında soruşturmalara başladı, birden fazla tutuklama olasılığı göz ardı edilmedi. Ayrıca söz konusu soruşturma, ciddi dolandırıcılık, çevre suçları ve mal varlıklarına el koyma suçlarından Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülüyor.

Son olarak hatırlatmak gerekirse ABD, kısa süre önce kripto para işlemlerini gizlemeye yarayan bir protokol olan Tornado Cash’e yaptırım kararı almıştı. Bu yaptırım kararının ardından bazı kripto para platformları, geçmişte Tornado Cash kullanan hesapları engellemeye başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala