bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.51 0.96%
bnb
BNB (BNB) $ 577.31 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 171.99 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520897 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483834 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152895 0.62%

Hindistan, CBDC’lerin Çevrimdışı İşlevselliğini Araştırıyor

cbdc nedir ve ne ise yarar

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. çıkan son haberlere göre; Hindistan Merkez Bankası (RBI) İcra Direktörü Ajay Kumar Choudhary, Hindistan’ın kısa süre önce piyasaya sürülen şirket içi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) e-rupi’nin çevrimdışı işlevsellik açısından test edildiğini açıkladı.

Hindistan, CBDC’lerin Belirli Özelliklerini Araştırıyor

Hindistan Merkez Bankası (RBI), çevrimdışı işlevselliğe ek olarak, CBDC’nin sınır ötesi işlemler ve diğer ülkelerin eski sistemleriyle bağlantı potansiyelini değerlendiriyor.

hindistahindistan cbdclerin cevrimdisi islevselligini arastiriyordsfd

Hindistan’ın merkez bankası ve düzenleyici kurumu olan RBI, 1 Kasım 2022’de dijital rupi için toptan satış segmenti pilotunu başlattı. Testleri için 50.000 kullanıcı ve 5.000 yatırımcı işe aldı. CBDC’ler aracılığıyla yaklaşık 134 milyon dolarlık 800.000 işlem tamamlandı.

RBI’den Choudhary, RBI’nin CBDC’nin çevrimdışı işlevselliğine baktığını söyledi. RBI’nin CBDC’nin sınır ötesi işlemler ve diğer ülkelerin eski sistemleriyle bağlantı potansiyelini ölçtüğünü belirtti.

RBI konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

CBDC’ye özel sektör ve fintech’lerin katılımını sabırsızlıkla bekliyoruz. Özellikle çevrimdışı ve sınır ötesi CBDC işlemlerinde katkılarını göreceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala