bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,344.78 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,032.77 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 578.55 0.60%
solana
Solana (SOL) $ 168.82 3.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520812 0.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489992 7.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152782 1.31%

Hedera, Ağ Hizmetlerini Kapattı

hedera ag hizmetlerini kapattidsd

Kripto para sektörü son dönemde oldukça hareketli günlerden geçiyor. Şirketler tarafından açılan davalar, itirazlar derken bir haber de dağıtılmış defter Hedera Hashgraph’ın arkasındaki ekip olan Hedera’dan geldi. Hedera Mainnet’te birkaç likidite havuzu tokenı’nın çalınmasına yol açan bir akıllı sözleşme açığını doğruladı.

Hedera, Ağ Usulsüzlüklerinden Sonra Hizmetleri Kapatıyor

Hedera, “ağ düzensizlikleri” yaşadığını ortaya çıkardıktan sonra ağ hizmetlerini kapattı. Hedera, “Kullanıcılar için çok fazla dikkat ve güvenlik amacıyla, ana ağdaki ağ proxy’lerini kapatıyoruz, erişilemez hale getiriyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Platformun paylaşımına göre; Hedera, sorun çözüldüğünde ağ proxy’lerini yeniden etkinleştirecek. Usulsüzlüklerin nedeni yayın sırasında tespit edilmemişti.

Bununla beraber Hedera, saldırganın kodunu Hedera Token Hizmeti’nde kullanılmak üzere taşınan Ethereum‘daki Uniswap v2’den türetilen merkeziyetsiz borsalardaki (DEX) likidite havuzu belirteçlerini hedef aldığını söyledi.

Ayrıca Hedera ekibi konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Çözüm hazır olduğunda, Hedera Konseyi üyeleri, bu güvenlik açığını ortadan kaldırmak için güncellenmiş kodun ana ağda konuşlandırılmasını onaylamak için işlemleri imzalayacak ve bu noktada ana ağ proxy’leri tekrar açılarak normal etkinliğin devam etmesine izin verilecek.

Hedera’nın yerel tokeni HBAR’ın fiyatı, çıkan haberlerin ardından yüzde 7 oranında bir düşüş yaşadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala