bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,357.85 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,550.35 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 618.74 5.25%
solana
Solana (SOL) $ 187.86 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.637794 2.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.66432 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217585 1.15%

Hacker, General Bytes Bitcoin ATM’sine Yatırılan Paraları Ele Geçirdi

hacker general bytes bitcoin atm

Son döneme kripto para piyasasında hack olayları oldukça hızlı artış göstermeye başladı. Bu kez bir bilgisayar korsanı General Bytes Bitcoin ATM makinelerinde para yatıran müşterilerden kripto para çaldı.

Şirket, konu ile ilgili olarak hackerın cüzdan ayarları ve geçersiz ödeme adresi ayarıyla iki yönlü makinelerin kripto ayarlarını değiştirdiğini söyledi.

Hacker, General Bytes Bitcoin ATM’sindeki Kripto Paraları Çaldı

Bir bilgisayar korsanı, General Bytes Bitcoin ATM makinelerinde para yatıran müşterilerden para çaldı. Şirket, saldırganın iki yönlü makinelerin kripto para ayarlarını değiştirebildiğini söyledi.

hacker general bytes bitcoin atmsine yatirilan paralari ele gecirdisdd

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Saldırgan, sunucuda varsayılan kurulum için kullanılan sayfadaki bir URL çağrısı aracılığıyla CAS yönetim arayüzü üzerinden uzaktan bir yönetici kullanıcı oluşturabildi ve ilk yönetici kullanıcıyı oluşturdu.

Şirket, web sitesinde yayınlanan bir güvenlik düzeltmesini uygulamak için atılması gereken adımları yayınladı. 2020’den beri tamamladığı çoklu denetimlerde bu güvenlik açığını tespit etmediğini söyledi.

Son olarak belirtmek gerekirse şirket, saldırıdan kaç kişinin etkilendiğini veya ne kadar kripto para çalındığını belirtmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala