bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Grayscale CEO’sundan Davos’ta şaşırtan açıklama

grayscale davos

Davos’ta düzenelenen Dünya Ekonomik Forumu’nda kripto ETF’ler üçüncü gününde de tartışılmaya devam etti. Dünyanın en büyük Bitcoin ETF ihraççısı olan Grayscale’in CEO’su Michael Sonnenshein, onaylanmış Bitcoin ETF’lerinin çoğunun hayatta kalamayacağını söyledi. Sonnenshein, şirketinin ürünü için piyasadaki en yüksek ücretleri de savundu.

Grayscale CEO’su CNBC’ye yaptığı açıklamada, spot Bitcoin ETF’lerinden iki ila üçünün yönetim altındaki varlıkların belki bir kısmını koruyacağını, ancak diğerlerinin piyasadan çekilebileceğini söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bu ayın başlarında bir dizi spot Bitcoin ETF’i onayladığında, BlackRock’tan Fidelity’ye kadar firmaların talep ettiği yönetim ücretlerine odaklanıldı. ETF ihraççılarının birçoğu, ücretleri biraz artırmadan önce sınırlı bir süre için yüzde 0 ücret talep ediyordu. Onaylanan ETF’lerin çoğunun ücretleri yüzde 0,2 ile yüzde 0,4 arasında değişiyor. Ancak Grayscale Bitcoin Trust ETF yüzde 1,5 ücret alıyor.

Grayscale Bitcoin Trust ETF, yönetimi altında 25 milyar doların üzerinde varlığa sahip.

Grayscale CEO’su net konuştu

Sonnenshein,, en büyük Bitcoin fonu olması, 10 yıllık “başarılı bir şekilde faaliyet gösterme” geçmişine sahip olması ve çeşitlendirilmiş bir yatırımcı tabanına sahip olması da dahil olmak üzere bu ücreti talep etmesinin birkaç nedeni olduğunu söyledi.

Sonnenshein, “Yatırımcılar likidite, geçmiş performans ve ürünün arkasındaki gerçek ihraççının kim olduğu gibi konulara ağırlık veriyor. Grayscale bir kripto uzmanıdır. Ve gerçekten de bu ürünlerin çoğunun önünü açtı.” dedi.

Sonnenshein, diğer ETF’lerin daha düşük ücretlere sahip olmasının nedeninin, ürünlerin “bir sicile sahip olmaması” ve ihraççıların ücret teşvikleri ile yatırımcıları çekmeye çalışması olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala