bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,114.37 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,972.69 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 3.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512936 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451552 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145 2.43%

Bitcoin ETF’lerde erken rekor

bitcoin etf

ABD’de Bitcoin‘e dayalı 11 ETF’in piyasaya sürülmesi, ETF lansmanlarının rekor düzeyde artmasını sağladı. İlk iki haftada 35 yeni ETF piyasaya sürülerek, geçen yılın aynı dönemdeki 7 adetten oldukça fazla bir sayıya ulaşıldı. 2022’de bu sayı 23’e olarak rekor kırmıştı.

2024’te işleme açılan 35 ETF, dokuz spot Bitcoin ETF’ini ve iki spot bitcoin ETF dönüşümünü içerdi. Spot Bitcoin fonları ilk üç günde 1,9 milyar dolarlık varlık girişi sağladı. Ayrıca daha fazla ETF’in piyasaya sürülmesinin beklendiği ifade edildi.

Reuters haberine göre, VettaFi araştırma müdürü Todd Rosenbluth, bu ivmenin devam etmesiyle 2024 sonunda ETF lansmanlarının geçen yılın rekorunu kırarak, 520 adede ulaşacağını düşündüklerini söyledi.

Bitcoin ETF’ler ile yarış zor olacak

F/M Investments, geçen hafta yatırım yapılabilir tahvilleri izleyen yeni tasarlanmış bir endekse bağlı bir ETF paketini piyasaya sürdü. Şirket sözcüsü, yeni ihraçların Bitcoin ETF’leri piyasaya sürüldükten sonra daha fazla ilgi çekeceğini umduklarını söyledi. Ancak bu hafta sadece bir basın bülteni yayınladıklarını ve fonları pazarlamaya başladıklarını belirten sözcü, tanıtım ya da pazarlama konusundaki göreceli eksikliğe rağmen, şu ana kadar 34 milyon dolarlık giriş sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Yeni ETF’ler arasında hisse senetlerinde koruma sağlayan ve performansı sınırlayan ürünler ile kaldıraç kullanarak endeks veya belirli hisse senetlerinin performansını artıran ürünler bulunuyor.

Analistler, spot Bitcoin ETF’lerle rekabet etmenin bazı fonlar için zor olabileceğini belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala