bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

GMX Coin Nedir?

gmx coin nedir

GMX, kullanıcıların BTC, ETH ve diğer popüler kripto para birimlerini doğrudan kripto cüzdanlarından alıp satmalarını sağlayan merkezsiz bir spot ve sürekli swap işlemleri borsasıdır.

  • GMX kullanıcıları tıpkı merkezi bir borsada işlem yaparmışçasına spot işlem takası gerçekleştirebilir, bununla birlikte platformda 50x kaldıraç oranına kadar sürekli vadeli işlemler gerçekleştirmek de mümkün.
  • Bununla birlikte GMX, merkezi borsaların aksine, bir kripto para varlıklarının sahipliğini kullanıcılara geri veriyor.

GMX, düşük takas ücretleri ve sıfır fiyat etkili işlemlerle daha iyi bir ticaret deneyimi sağlamayı amaçlamaktadır. Ticaret, likidite sağlayıcıları için ücret kazanan yerel çoklu varlık havuzu GLP aracılığıyla gerçekleşir. Buna ek olarak GMX, diğer yüksek hacimli borsalardan fiyatları toplamak için dinamik fiyatlandırma için Chainlink Oracles kullanır.

GMX ilk olarak, ağ 2021 yılının Eylül ayında yayına girdiğinde Arbitrum One blockchain’inde piyasaya sürüldü. Arbitrum, Ethereum akıllı sözleşmelerinin hızını ve ölçeklenebilirliğini artırmak için tasarlanmış bir çözüm olan bir Ethereum katman-2 Toplamasıdır. Daha sonra, Ocak 2022’de, GMX’in dağıtımı, aynı zamanda yüksek hızlı EVM uyumlu bir blok zinciri olan Avalanche üzerinde devam etti.

GMX’te alım satım, GLP adı verilen çoklu varlık havuzu tarafından kolaylaştırılır.

Çoklu varlık havuzu %50-55 sabit coin, %25 ETH, %20 BTC ve %5-10 Chainlink ve Uniswap gibi diğer altcoin’lerden oluşuyor.

GMX token nedir, ne işe yarar?

GMX hem fayda hem de bir yönetişim token’ı. Token sahipleri, borsanın geleceği ile kararlarda söz hakkı sahibi olmak adına oy kullanma hakkına sahip.

GMX’lerini stake eden token sahipleri, protokol tarafından.3 farklı şekilde ödüllendirilir. İlk olarak protokoldeki tüm işlem ücretlerinin %30’u GMX token stake edenlere ETH ve AVAX cinsinden dağıtılıyor.

İkincisi, GMX stake edenler escrowed GMX (esGMX) token kazanıyor. Escrowed GMX token’lar 12 ay içerisinde tekrar GMX token’e dönüştürülebiliyor.

Son olarak, GMX stake eden kullanıcılar, token için deflasyonist bir etki yaratmaları nedeniyle “Çarpan Puanları” ile ödüllendiriliyorlar.

CoinGecko’dan edindiğimiz verilere göre GMX token’ın toplam arzı 13.250.000 GMX olarak belirtiliyor.

GMX coin’i kim kurdu?

GMX anonimler kişiler tarafından geliştirilmiştir.

Protokol, tokenlerini GMX’e dönüştüren XVIX ve Gambit’in birleşmesiyle başladı.

Geliştiricilerin anonim olması, projeyi riskli hale getirirken bu durum aynı zamanda GMX’i düzenlemelerden ve anlamsız davalardan koruyor.

GMX nasıl stake edilir?

  1. Cüzdanınızı GMX platformuna bağlayın.
  2. Sol üst köşedeki Earn butonuna tıklayın.
  3. İşlemi kabul edin ve imzalayın.
  4. Stake edilen GMX bakiyenizi ve getirisini bu ekran üzerinden takip edebilirsiniz.
Staking GMX

GMX coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GMX coin 876,96 TL‘den işlem görüyor. GMX fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. GMX token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

GMX coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GMX token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Şubat ayı itibariyle GMX coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 76,77 dolarla kaydetti. Bununla birlikte GMX token yılın en düşük seviyesini ise 11,53 dolarla belirledi.

GMX coin grafiği

Anlık olarak güncellenen GMX coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte GMX coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala