bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,679.79 3.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.45 2.72%
bnb
BNB (BNB) $ 542.31 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 133.97 9.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.486999 2.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45727 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155098 1.47%

Glassnode Verileri, Yeni Bitcoin Alıcılarının Düzeltme Sırasında Panik Satışı Yapmadığını Ortaya Koyuyor

glassnode verileri yeni bitcoin alicilarinin duzeltme sirasinda panik satisi yapmadigini ortaya koyuyor

Blokzinciri analiz şirketi Glassnode’un verileri, yeni Bitcoin alıcılarının çoğunun düzeltme sırasında Bitcoin’lerini satmadığını ortaya koydu.

Önde gelen analiz şirketi, geçtiğimiz günlerde bir grafik paylaştı. Grafik, 2021’de Bitcoin satın alanların büyük bir çoğunluğunun, Bitcoin’in kaydedilen en kötü düşüşlerinden birinde dahi Bitcoin’lerini satmadığını gösterdi. Dolayısıyla yeni yatırımcılar arasında güçlü bir hodl ruhu ve Bitcoin’in yükseleceğine dair sağlam bir inanç var gibi görünüyor.

Glassnode, dalgalı bir piyasada bu davranışı analiz etmek için SOPR (Harcanan Çıktı Kar Oranı) metriğini ele aldı. Bu metrik, satış fiyatını ödenen fiyata bölerek SOPR’yi hesaplar. SOPR’nin 1 değerinin üzerinde olması alıcıların kar ettiği anlamına gelir. Şubat ayında, BTC’nin en düşük seviyesinde bile, bu metrik hiç 1 değerinin altına düşmedi. Diğer bir deyişle, yeni BTC satın alanların piyasa düzeltmesi sırasında panik satışı yapmadı.

Kurumsal Yatırımcıların Katılımı

Kurumsal yatırımcılar, Bitcoin’i para basımı ve koronavirüs çalkantısının ortasında bir değer saklama aracı olarak değerlendirdi ve nakit rezervlerinin kayda değer bir oranını Bitcoin’e ayırdı. Tesla ve MicroStrategy gibi önde gelen şirketler, Bitcoin’i rezervlerine ekledi ve eklemeye de devam ediyor. Özellikle MicroStrategy, son piyasa düzeltmesini de değerlendirerek, rezervlerine 10 milyon dolar değerinde daha Bitcoin ekledi.

Bununla birlikte, stok-akış modeli de Bitcoin fiyatının yükselmeye devam edeceğine işaret ediyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin, yayın saati itibariyle 49.787 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala