bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,538.49 2.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,945.37 3.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.19 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.13 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519466 2.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456029 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144191 5.97%

Genesis’e bir dava da Gemini’den geldi

gemini

Kripto para borsası Gemini, Grayscale Bitcoin Trust hisselerinde 1,6 milyar doların kontrolü için Genesis’e dava açtı.

Gemini borsası dijital varlık kredisi veren Genesis’e, Grayscale Bitcoin Trust hisselerindeki 1,6 milyar doların kime ait olduğu konusunda dava açtı.

ABD İflas Mahkemesi New York Güney Bölgesi’nde Cuma günü açılan bir dava, New York merkezli kripto para borsası Gemini’nin Earn programının müşterilerine geri ödeme yapmak için hisselerin kontrolünü yeniden ele geçirmek istediğini gösterdi.

Gemini ve Genesis geçen yıldan beri savaş halindeydi çünkü Genesis bir zamanlar Gemini Earn ürünü için New York borsasına birincil kredi ortağı olarak hizmet vermişti. Gemini Earn, müşterilerin kriptoları üzerinden para iadesi almalarını sağlıyordu.

Ancak kripto borsası FTX’in çöküşünü ve geçen yıl sektöre yayılan etkisini takiben, Genesis para çekme işlemlerini askıya aldı ve Earn müşterileri nakitlerine ne olduğunu merak etmek zorunda kaldı.

Geri almaya çalıştı

Gemini, müşterilerini memnun etmek için parayı geri almaya çalıştı. Cuma günü yapılan başvuruda, “Bugün, Teminat yaklaşık 1,6 milyar dolar değerindedir ve bu miktar her bir Earn Kullanıcısının taleplerini tamamen güvence altına alacak ve karşılayacak bir miktardır.” denildi ve şu ifadeler kaydedildi:

“2022 yazından başlayarak günümüze kadar Genesis, Earn Kullanıcılarına zarar vermek ve Earn Kullanıcılarının dijital varlıklarını geri almalarını engellemek ve geciktirmek için defalarca harekete geçmiştir.”

Genesis, dünyanın en büyük Bitcoin fonu olan Grayscale Bitcoin Trust’ı da kontrol eden kripto devi Digital Currency Group (DCG) tarafından yönetilen birçok şirketten biridir.

Genesis Global Ocak ayında iflas etti ve geçen ay tüm faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Bu ayın başlarında New York Başsavcılığı DCG’ye, iştiraki Genesis Global Capital’e ve kripto borsası Gemini Trust’a dava açarak şirketlerin müşterileri 1,1 milyar dolar dolandırdığını iddia etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala