bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,475.47 4.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,047.73 2.66%
bnb
BNB (BNB) $ 574.54 2.73%
solana
Solana (SOL) $ 142.07 4.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522941 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462388 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137906 6.11%

Garanti BBVA’nın kripto yol haritası netleşmeye başladı

Garanti BBVA’nın kripto yol haritası netleşmeye başladı

Özgür Umut DEMİRCİ

Garanti BBVA‘nın kripto paralara yönelik yol haritası belli olmaya başladı. Banka, kripto alım satım hizmetine önümüzdeki yıl başlayacak. İlk etapta sadece Bitcoin alınıp satılabilecek.

Bu yılki Istanbul Blockchain Week etkinliğinde düzenlenen “Merkez Bankaları Dijital Paralarının Ticari Bankacılık ve Ekonomiye Etkisi” paneli alanında yetkin isimleri ağırladı. Panelde söz alan Garanti BBVA’nın Kripto Departmanı’nda Dijital Varlıklardan Sorumlu Ürün Müdürü Barış Özuş, bankasının kripto sektörüne dair geliştirdiği çözümler ve projeler hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Garanti BBVA’nın kriptoya ilgi duyduğu sektörce bilinen bir gerçek. Geçtiğimiz ay LinkedIn’de Kripto Uzmanı iş ilanı çıkan banka, kripto alım satımına atılmak için kolları sıvamış durumda. Şirketten yapılan açıklamada, Garanti BBVA Dijital Varlıklar A.Ş, ilk olarak pilot aşamasında olan yeni uygulaması üzerinden “Kripto Birikim Cüzdanı” ile Bitcoin ve Ether ürünlerinin transfer edilmesini ve saklanmasını sağlayarak kripto pazarında faaliyet gösterecek” ifadeleri kullanılmıştı.

Istanbul Blockchain Week’te konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özuş, kripto alım satımında şu anlık sadece Garanti BBVA personelinin kullanımına açık olduğunu söyledi: “Üç hafta önce ürünümüzü sunduk. Şu an sadece Garanti BBVA personeli ürüne erişim sağlıyor. Bu dönem öğrenme ve test aşaması. Bilinmeyen bir alan ve bilinmeyen bir teknoloji.”

Hedeflerinin nihai olarak son kullanıcıya ulaşmak olduğunu söyleyen Özuş, panelde şu ifadeleri kullandı: “Ciddi bir süreç yürütüyoruz. Alım satım özelliğinin son kullanıcılar nezdinde ne kadar büyük önem arz ettiğinin farkındayız.

“Altcoin’lere şimdilik odaklanmıyoruz”

Kripto alım-satımı mümkün kılacak ürünlerinin çıkış tarihinin henüz netleşmediğini söyleyen Özuş, “Önümüzdeki yıl alım satım özelliğini faaliyete almayı düşünüyoruz. Son kullanıcılar bankalara güveniyor ve biz de bu doğrultuda her türlü güvenlik denetimini sağlıyoruz. Projesinden emin olduğumuz coin’lerle ilgili süreçleri adım adım yürütüyoruz. Altcoin’lere şu anlık odaklanmıyoruz, sebebiyse müşteri güvenliğine atfettiğimiz önem” diye konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala