bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,357.85 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,550.35 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 618.74 5.25%
solana
Solana (SOL) $ 187.86 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.637794 2.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.66432 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217585 1.15%

Fransız Politikacıdan Kripto Para İçin Vergi Önerisi

fransiz politikacidan vergi önerisi

Fransız politikacı Pierre Person, Fransa’daki kripto para vergilerini basitleştirme planını paylaştı. Dijital varlıkların fiat para birimlerine dönüştürülmesi gerektiğinden, kripto ile mal veya hizmetler için ödeme yapmak genellikle bir vergi yükümlülüğü oluşturuyor. Fransız politikacı ise bu noktaya değiniyor.

Person, PayPal ve Visa gibi şirketlerin aktif olarak kripto ekonomisinin bir parçası haline geldiği göz önüne alındığında, toplamları 3.000 euroyu geçmezse kripto ödemelerini vergilendirmemeyi önerdi. Bu, insanların vergiye tabi bir olay yaratmadan popüler kripto kartlarının veya diğer hizmetlerin yardımıyla dijital varlıkları harcayabilecekleri anlamına geliyor.

fransiz-politikacidan-kripto-para-icin-basitlestirilmis-vergi-onerisi

Fransız Politikacıdan 3.000 Euro Kripto Para Vergi Muafiyeti Önerisi

Politikacı ayrıca, Fransa’nın kripto para birimi endüstrisi için çekiciliğini korumak için net sermaye kayıplarının 10 yıla kadar bir süre boyunca taşınmasına izin vermeyi öneriyor.

Bunun da ötesinde Fransız polikitacı, kripto şirketlerini kripto işlemleri gerçekleştirdikten sonra vergi ödemekten muaf tutmaya ve şu anda gri bir alanda bulunan NFT’ler için özel bir vergi rejimi oluşturmak gerektiğine inanıyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un en yakın müttefiklerinden biri olarak kabul edilen politikacı, bu ayın başlarında Cumhurbaşkanının genel sekreter yardımcısı olarak istifa etmeden önce La République en Marche partisi içindeki en etkili kişilerden biriydi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala