bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,828.49 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.54 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 558.88 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 133.41 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514681 3.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44904 2.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129145 2.57%

Fransız Devi SocGen’den Ethereum Tabanlı Stablecoin

Fransiz Devi SocGenden Ethereum Tabanli Stablecoin

Avrupa Birliği ve Fransa’nın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Societe Generale (SocGen), kripto hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. SocGen, Ethereum tabanlı stablecoin EUR CoinVertible‘ı piyasaya sürüyor. Bankanın özel dijital varlık kolu Societe Generale-Forge (SG-Forge), kurumsal müşterileri hedefleyen euroya sabitlenmiş Ethereum tabanlı EUR CoinVertible’ı duyurdu. Stablecoin, EURCV sembolü altında işlem görecek.

Fransiz Devi SocGenden Ethereum Tabanli Stablecoin2

Societe Generale, Euroya Sabitlenmiş Stablecoin Piyasa Sürüyor

Fransız bankacılık devi Societe Generale, Ethereum tabanlı euroya sabitlenmiş bir stablecoin’i piyasa sürüyor. EUR CoinVertible isimli stablecoin, bankanın müşteri tanıma ve kara para aklama prosedürlerini karşılayan yatırımcılar tarafından kullanılabilecek.

SG-Forge CEO’su Jean-Marc Stenger, yaptığı açıklamada önümüzdeki haftalarda potansiyel müşterilerin ilgisinin değerlendirileceğini açıkladı. Banka, dijital varlığın kademeli benimsenmesi için soruları da yanıtlayacak. Yapılan açıklamada, EURCV stablecoin‘in geleneksel sermaye piyasaları ile dijital varlık ekosistemi arasındaki boşluğu kapatmak için tasarlandığı belirtildi. Şirket, zincir üstü işlemlerde kullanılmak üzere artan talebe EURCV ile yanıt verecek. Ayrıca, stablecoin ile hazine ve nakit yönetimi ile zincir üstü likidite finansmanı için çözüm üretilmesi hedefleniyor.

SG-Forge, stablecoin’in başlıca pazar standartlarına uygun olduğunu belirtti. Şirket, stablecoin’lerin değerini destekleyen teminat varlıklarını ihraççıdan tamamen ayıracak. Şeffaflık için günlük raporlar ve teminat pozisyonları sağlayacak. Açıklamada, EURCV’nin Avrupa’nın kripto düzenlemesi MiCA’ya uygun olarak geliştirildiği belirtildi. SocGen, Eylül 2022’de kripto fon yöneticileri için saklama hizmeti başlatmıştı. Şirket ayrıca Tezos ile güvenlik token’ları üzerinde çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala